Werken bij Dutchwebshark

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie in een snelgroeiende organisatie? Bekijk dan onze vacatures.

Werken bij Dutchwebshark

Werken bij Dutchwebshark

Over ons

Dutchwebshark is een marktonderzoek en talent acquisitie bureau. Wij hebben een unieke datagedreven methode ontwikkeld om het beste talent te bereiken en te verbinden aan onze klanten. Daarbij werken wij altijd op basis van onderzoek. Vanuit dit onderzoek weten we precies wie het beste talent is, waar ze zich bevinden en wat ze belangrijk vinden in een baan. Dankzij deze informatie kunnen we ze gericht bereiken. Als we de juiste professionals hebben gevonden, laten we ze laagdrempelig kennismaken met de organisatie. We vinden het namelijk belangrijk dat zowel de kandidaat als het bedrijf de juiste keuze maakt!

In 2011 is Peter Jansen gestart met Dutchwebshark vanuit zijn visie om continu de perfecte match tussen de professional en de klant te maken. Benieuwd hoe hij precies op het idee van Dutchwebshark is gekomen? Lees het hier !

Kijk in de keuken bij Dutchwebshark
Loop mee met Diede en Kevan en krijg een goede impressie van ons kantoor, de sfeer en onze werkwijze.

Onderscheidend vermogen

Dutchwebshark is een unieke speler in de recruitmentbranche. Wij onderscheiden ons vooral op twee punten van andere bureaus.

1. Datagedreven
Zoals we al zeiden, hebben we een unieke datagedreven methode ontwikkeld en werken we op basis van onderzoek. Zo vertrouwen we altijd op feiten en hoeven we niet te werken met aannames. Voor onze klanten is dit heel prettig, omdat we op deze wijze een heel transparant werkproces neerzetten. We doen ook veel onderzoek naar de doelgroep die onze klant zoekt, zo weten we precies wie het beste talent is en hoe we ze het beste kunnen benaderen. De adviezen die wij geven zijn dan ook altijd onderbouwd met cijfers, op basis hiervan bepalen we de beste strategie. Dit geeft de klant en onszelf veel inzicht in de markt.

2. Lange termijn
Wij willen niet alleen op korte termijn onze klant helpen, maar ook op de lange termijn waardevol zijn. Daarom zorgen we niet alleen dat onze klant nu een vacature invult, maar ook dat ze langdurig in contact staan met de beste professionals. Zo hoeven ze bij een nieuwe vacature niet weer helemaal opnieuw te beginnen.

Onze waarden & cultuur

Bij Dutchwebshark vinden we een aantal kernwaarden erg belangrijk. Deze waarden vind je in onze werknemers en ons werk terug.

Werken bij Dutchwebshark betekent werken bij een innovatieve organisatie waar jouw mening wordt gewaardeerd. Waar wij elke dag energie van krijgen? Het neerzetten van het allerbeste resultaat bij onze klanten. Wij weten klanten continu te verbazen met onze onderzoeken en het vinden van de beste professionals. En het mooiste is, dat doe je niet alleen! Onze successen behalen we samen.

Samenwerking is dus erg belangrijk. Om goed samen te werken, is een goede werksfeer nodig. Die is er bij Dutchwebshark. We werken met een team jonge professionals die allemaal erg betrokken zijn en zich 100% inzetten. Heb je een vraag? Die kan je met een gerust hart aan één van je collega’s stellen. Al dit harde werken moet natuurlijk wel beloond worden, dat doen we door middel van een koud biertje op vrijdagmiddag en elke paar maanden een teamuitje.

Sollicitatieprocedure

Heb je een vacature gevonden die je aanspreekt en wil je bij ons solliciteren? Super! Wij vinden het belangrijk dat je laagdrempelig kennis kan maken met ons. We gooien je dus niet zomaar voor de leeuwen. Om je precies te laten weten wat je kan verwachten, vind je hieronder de sollicitatieprocedure.

1. Neem contact met ons op!

Ja, daar begint het allemaal mee. Zoek de vacature die bij je past en klik daaronder op de knop ‘Solliciteer Nu’. Dit stuurt je direct naar een formulier waarmee je je cv en een korte motivatie naar ons stuurt. Vind je dit eigenlijk al een stap te ver en wil je liever eerst iets meer informatie? Dat kan natuurlijk ook. Stuur dan een mailtje naar het mailadres weergegeven bij de vacature.

2. Telefoongesprek

Nadat je jouw cv en motivatie hebt opgestuurd, geven we je een belletje. Tijdens dit telefoongesprek maken we vast kennis en bespreken we de functie. Zijn we allebei enthousiast? Dan plannen we een koffiegesprek in.

3. Koffiegesprek

We zeiden toch dat we je niet meteen voor de leeuwen zouden gooien? Je komt eerst bij ons langs voor een lekkere kop koffie. Tijdens dit gesprek bespreken we waar wij naar op zoek zijn en vooral ook wat jij zoekt in een volgende baan! Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager van de functie.

4. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de functie en de vaardigheden die daarbij komen kijken. Wees gerust, ook hier gaan we je niet aan een vragenvuur onderwerpen. In dit gesprek heb jij natuurlijk ook alle ruimte om vragen te stellen over de functie en onze werkwijze.

5. Assessment (Optioneel)

Voor sommige functies is een assessment vereist. Dit bespreken we natuurlijk wel altijd van tevoren met je.

6. Beslissing

Na deze stappen, is het tijd voor de beslissing. Niet alleen voor ons, maar ook voor jou! Hoe heb je de gesprekken met ons ervaren? Spreekt de functie je aan? Heb je het idee dat je je bij ons verder kan ontwikkelen? Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat je zelf ook bewust voor ons kiest. Als we allebei enthousiast zijn, doen we je een aanbod. Dit aanbod bestaat uit een passend salaris en de arbeidsvoorwaarden.

Aan de slag!

Zodra alles getekend is, ga je bij ons aan de slag!

Arbeidsvoorwaarden

Ontwikkeling
Bij Dutchwebshark vinden we het belangrijk dat je elke dag beter wordt. Daar geven we dan ook veel ruimte voor. Hoe dit er precies uitziet, hangt af van jouw ontwikkelingspunten,. Denk hierbij aan een cursus, training of goede begeleiding van jouw ervaren collega’s. We zorgen er in ieder geval voor dat jij jezelf blijft ontwikkelen in je werk. Ben je uitgeleerd in jouw functie? Dan kijken we samen naar de volgende stap.

Flexibele werktijden
Wij zijn een jonge en moderne organisatie waarbij je zelf veel verantwoordelijkheid hebt in het behalen van je successen. Als Talent Consultant bel je bijvoorbeeld veel met kandidaten, deze zijn aan het einde van de dag beter bereikbaar dan overdag. Wij vinden dat vaste werktijden jouw succes niet in de weg mogen staan. Daarom bepaal je zelf jouw werktijden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om thuis te werken.

Beloningen
Wij bieden een goed salaris met de optie om een deel hiervan in te ruilen voor een andere mix van je arbeidsvoorwaarden, mocht je daar behoefte aan hebben. Wij merkten namelijk dat de wensen per werknemer erg verschillen. De ene werknemer heeft liever meer vakantiedagen en de andere werknemer vindt het fijn om dit gewoon uitbetaald te krijgen. Om hierin tegemoet te komen, hebben we deze flexibele regeling ingesteld. Zo kan je bijvoorbeeld een deel van je salaris inruilen voor meer vakantiedagen. Standaard bieden wij wel 8% vakantiegeld, een onkostenvergoeding en een Apple Macbook.

Jij werkt elke dag hard om de beste resultaten te behalen, daarom hebben we een extra beloning voor goede persoonlijke prestaties. Dat doen we door middel van een bonusstructuur. De invulling hiervan verschilt per functie.

Bekijk hier al onze vacatures.

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

__________________________