Voor Professionals

Voor Professionals

Succesvol internationale IT professionals bereiken  Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Succesvol internationale IT professionals bereiken
Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan de schaarse IT professional en hebben we een aantal tips gegeven om deze doelgroep toch te bereiken. De aanleiding hiervoor was een onderzoek van Dutchwebshark waaruit blijkt dat IT professionals steeds schaarser worden. Waar we het nog niet over gehad hebben, is het benaderen van IT professionals in het buitenland. Onze IT expert Joey Koksal kan hier alles over vertellen. Joey is al meer dan tien jaar werkzaam in de IT arbeidsmarkt en sinds september 2016 is hij als Talent Consultant bij Dutchwebshark aan de slag. Hij versterkt ons IT team en werkt vooral samen met onze internationale klanten. Zijn ervaringen met het vinden en verbinden van internationale IT professionals deelt hij in dit interview.

Lees verder

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Tegenwoordig klinken er steeds meer geluiden dat de arbeidsmarkt weer krapper wordt. Zeker nu de economie aantrekt, blijkt dat de vraag naar bepaalde professionals vaak groter is dan het aanbod. Dit merken we ook bij Dutchwebshark. Wij houden sinds 2011 data bij over de verschillende doelgroepen in de arbeidsmarkt. Uit onze analyses blijkt bijvoorbeeld dat de laatste tijd het aanbod van IT professionals afneemt, terwijl de vraag sterk blijft groeien. Vooral onder de Software Developers is deze trend duidelijk zichtbaar. Dit is niet alleen een kleine groep, ze staan ook minder open voor een nieuwe baan.

Lees verder

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software DevelopersEen interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software Developers
Een interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

Sinds september 2016 werkt Dutchwebshark samen met MOBA. MOBA is wereldleider op het gebied van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Software speelt hier een belangrijke rol, daarom zijn ze op zoek naar meerdere Software Developers. Dit is een lastige doelgroep om te bereiken, er zijn namelijk te weinig professionals voor het aantal beschikbare banen. Hier komt Dutchwebshark in beeld. We hebben een marktanalyse uitgevoerd en zijn actief op zoek gegaan naar deze doelgroep.

Lees verder

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Donderdag 16 februari was het zover, het Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark! Zoals de titel doet vermoeden, stond alles deze middag in het teken van data en sourcen. Wie kan daar beter over vertellen dan onze eigen Data Intelligence en Research Manager, Jan Sparnaaij?

Lees verder

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt
Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

Alle diensten bij Dutchwebshark zijn gebaseerd op data en dat is natuurlijk niet voor niks. We gaven in onze eerdere blogs over Data Intelligence (‘Data verzamelen en interpreteren‘ en ‘Geen aannames maar zekerheid‘) al aan dat data een stukje onzekerheid wegneemt. Zo voorspellen we aan het begin van ons proces hoe lang we over een project gaan doen, bepalen we gericht welke middelen we nodig hebben en geven we een overzichtelijk beeld van de markt. Om deze voorspellingen succesvol te doen, verzamelen we continu data over onze interne en externe processen.

Lees verder

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Dankzij data neem je beslissingen op basis van feiten, niet op basis van je onderbuikgevoel. Vorige keer stelden we al dat data de recruitment wereld verandert. Met data benader je namelijk actief het beste talent en hoef je niet meer passief af te wachten tot iemand zich meldt. Data neemt zo een stukje onzekerheid weg. Om data succesvol in te zetten, moet je natuurlijk wel weten hoe je de data verzamelt en interpreteert. Bij Dutchwebshark is dit één van onze belangrijkste werkzaamheden, waardoor we ondertussen al een indrukwekkend bestand met data hebben verzameld.

Lees verder

Maak kennis met Kevan en Elize!

Maak kennis met Kevan en Elize!

We mogen weer twee goede professionals voorstellen, Kevan en Elize! Kevan heeft al eerder bij Dutchwebshark gewerkt als Talent Consultant. Na een mooie reis besloot hij om bij ons terug te komen als Senior Data Intelligence Consultant. Ons Data Intelligence team verwerkt alle data die het Research team verzamelt tot een mooi en overzichtelijk rapport. Het Research Team wordt versterkt door Elize. Afgelopen november is zij gestart en ze heeft nu al besloten om het aantal uur dat ze bij ons werkt te verhogen. Beiden delen waarom ze bij Dutchwebshark zijn komen werken en hoe het tot nu toe bevalt.

Lees verder

Data Intelligence: geen aannames, maar zekerheid!

Data Intelligence: geen aannames, maar zekerheid!

Data verandert de recruitment wereld. Het traditionele spelletje van een vacature plaatsen, wachten tot iemand zich meldt en de keuze maken op basis van je onderbuikgevoel schiet tegenwoordig te kort. Waarom afwachten tot iemand zich meldt als je ook gericht het beste talent kan vinden? Dankzij data weten we precies wie het beste talent is, waar het beste talent is en hoe we ze kunnen bereiken.

Lees verder

Maak kennis met Céline & Hana!

Maak kennis met Céline & Hana!

Dutchwebshark groeit snel, daarom hebben we veel nieuwe toppers aangenomen! Vorige keer hebben we Michelle en Pieter voorgesteld, deze week de beurt aan Céline en Hana.

Lees verder

‘Zowel het bedrijf als de kandidaat moet elke dag beter worden!’Een interview met Peter Jansen, directeur Innovatie en Conceptontwikkeling

‘Zowel het bedrijf als de kandidaat moet elke dag beter worden!’
Een interview met Peter Jansen, directeur Innovatie en Conceptontwikkeling

Dutchwebshark is in 2011 opgericht door Peter Jansen. Met Dutchwebshark zet Peter zich continu in om de perfecte match tussen de kandidaat en het bedrijf te maken. Dankzij zijn innovatieve ideeën is hij hard op weg om de recruitment markt te veranderen. Hierdoor groeit Dutchwebshark snel. Een mooi moment voor een interview met Peter!

Lees verder

Interview met Roos over de Talentpool

Interview met Roos over de Talentpool

Roos, in het vorige interview hebben wij Lisette gesproken over het benaderen van professionals en de candidate experience die bedrijven organiseren voor deze professionals. Kan jij ons vertellen wat een talentpool inhoudt?
Een talentpool wordt gebouwd voor klanten om in contact te staan met professionals. Onze klanten hebben vaak een continue vraag naar deze professionals en meestal gaat dit ook om professionals in een schaarse doelgroep. Wij gaan op zoek naar de beste professionals in de markt aan de hand van een profiel en benaderen hen of zij deel uit willen maken van het netwerk van de organisatie.

Lees verder

Interview met Lisette over de candidate experience

Interview met Lisette over de candidate experience

Vertel eens Lisette, wat houdt een candidate experience van een bedrijf in?
‘Een candidate experience is een evenement van een bedrijf waarin zij zich kunnen presenteren aan een voor hun interessante doelgroep. Bedrijven waar wij experiences voor verzorgen hebben een constante vraag naar een bepaalde – vaak schaarse – doelgroep, bijvoorbeeld developers. Anders dan het 1 op 1 invullen van een openstaande vacature willen wij door middel van een experience deze organisaties in contact brengen met deze doelgroep.

Lees verder

Dutchwebshark Candidate Experience

Dutchwebshark Candidate Experience

Donderdag 10 december organiseerde Dutchwebshark haar eigen Candidate Experience. Dutchwebshark groeit snel en is op zoek naar versterking van het team met drie extra Websharks. Een evenement is de ideale manier om zowel de kandidaat goed te leren kennen als de kandidaat kennis te laten maken met het reilen en zeilen van Dutchwebshark. Hierbij willen wij de kandidaten een reëel beeld geven van de werkzaamheden binnen onze organisatie en ze onze cultuur laten ervaren.

Lees verder

Hoe selecteer je de “cultural fit”?

Hoe selecteer je de “cultural fit”?

Je loopt het gebouw binnen waar je een afspraak hebt. Je meldt je aan bij de receptioniste en wacht ongeveer 5 minuten totdat je wordt opgehaald. De recruiter vraagt of je het kon vinden en wat je wilt drinken. Als het glas water is gebracht komt de tweede gesprekspartner binnen, je toekomstig leidinggevende, althans, dat hoop je. Tijdens het komende uur pareer je je waardig met het beschrijven van je ervaringen. Het lukt je aardig en je loopt vol goede moed het gebouw uit, you nailed it! Je stapt je auto weer in en voordat je de sleutel in het contact stopt sta je nog stil bij het gesprek. Met wie heb je eigenlijk gesproken? Was je nieuwe leidinggevende de persoon aan tafel die je nog niet liet zien het beste met je voor te hebben? Wil je onder zo’n leidinggevende eigenlijk wel werken?

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.