Talentpools

Talentpools

Innovaties en onderzoek bij DutchwebsharkEen interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovaties en onderzoek bij Dutchwebshark
Een interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovatie en onderzoek staan centraal binnen Dutchwebshark. Continu zijn we bezig om onze interne processen en onze recruitment strategieën te optimaliseren op basis van data. De spil in dit proces is Arie Boezaard. In dit interview vertelt hij alles over onze laatste innovaties en wat er voor de komende tijd op de planning staat.

Lees verder

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software DevelopersEen interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software Developers
Een interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

Sinds september 2016 werkt Dutchwebshark samen met MOBA. MOBA is wereldleider op het gebied van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Software speelt hier een belangrijke rol, daarom zijn ze op zoek naar meerdere Software Developers. Dit is een lastige doelgroep om te bereiken, er zijn namelijk te weinig professionals voor het aantal beschikbare banen. Hier komt Dutchwebshark in beeld. We hebben een marktanalyse uitgevoerd en zijn actief op zoek gegaan naar deze doelgroep.

Lees verder

Wat is een talentpool?

Wat is een talentpool?

Stel, je hebt een geschikte professional voor een vacature gesproken. Jullie zijn allebei enthousiast, hij over de functie en jij over zijn kwalificaties. Maar de professional geeft aan dat hij op dit moment nog goed op zijn plek zit, misschien dat hij over een paar maanden wel een overstap wilt maken. Wat doe je dan? Ga je hem over een paar maanden weer bellen met het risico dat je hem vergeet of, misschien nog erger, dat hij jou vergeet? Of ga je hem elke week een bericht sturen of hij al meer weet? Bij beide opties is de kans groot dat je een potentiële kandidaat voor je vacature kwijtraakt. Gelukkig is er een middenweg, de talentpool!

Lees verder

Interview met Roos over de Talentpool

Interview met Roos over de Talentpool

Roos, in het vorige interview hebben wij Lisette gesproken over het benaderen van professionals en de candidate experience die bedrijven organiseren voor deze professionals. Kan jij ons vertellen wat een talentpool inhoudt?
Een talentpool wordt gebouwd voor klanten om in contact te staan met professionals. Onze klanten hebben vaak een continue vraag naar deze professionals en meestal gaat dit ook om professionals in een schaarse doelgroep. Wij gaan op zoek naar de beste professionals in de markt aan de hand van een profiel en benaderen hen of zij deel uit willen maken van het netwerk van de organisatie.

Lees verder

Vlog: in 7 stappen naar een talentpool

Vlog: in 7 stappen naar een talentpool

Bekijk de video waarin Lisette en Joost uitleggen hoe je een talentpool kunt opzetten in 7 stappen.

Lees verder

Waarom staan talentpools bovenaan de HR agenda de laatste tijd?

Waarom staan talentpools bovenaan de HR agenda de laatste tijd?

Afgelopen oktober 2015 ben ik begonnen bij Dutchwebshark en sinds dat moment staan talentpools elke dag op mijn agenda. Mijn werkervaring van de afgelopen vier jaar, in een breed spectrum van het HR-vak, laat zien dat ik graag iets nieuws leer. Dat was de reden om lid te worden van het team van Dutchwebshark, de Nederlandse expert in talentpools. Ik werk voor internationale vooraanstaande klanten, met als doel hen te supporten in het bouwen van waardevolle talentpools voor hun organisatie.

Lees verder

Talentpool Analytics: 3 voordelen van het opbouwen en meten van een talentpool!

Talentpool Analytics: 3 voordelen van het opbouwen en meten van een talentpool!

Het opbouwen van een talentpool helpt je natuurlijk om efficiënter en sneller plaatsingen te kunnen realiseren. Maar bijna net zo belangrijk is de kans om mooie data over je doelgroep te verzamelen. Het heeft drie grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld generieke arbeidsmarktrapporten of ATS analyses.

Lees verder

Specialistisch talent weer schaars, maar toch weinig gebruik van talentpools bij werving

Specialistisch talent weer schaars, maar toch weinig gebruik van talentpools bij werving

74% van de recruiters geeft aan lastig vervulbare vacatures te hebben. Met name specialistisch talent is voor veel organisaties moeilijk te werven. Toch blijven recruiters voor deze groep inzetten op traditioneel werven, terwijl specialisten in bijvoorbeeld ICT en Technologie niet reageren op de geplaatste vacatures. Uit onderzoek van Dutchwebshark onder 50 recruiters, aangevuld met diepte-interviews, blijkt dat talentpools nog beperkt worden ingezet. 

Lees verder

Enkele stellingen met betrekking tot talentpools.

Enkele stellingen met betrekking tot talentpools.

Sinds de oprichting van Dutchwebshark in 2011 zijn wij bezig met het onderhouden en creëren van talentpools voor onze verschillende klanten en haar doelgroepen. In deze jaren hebben wij veel geleerd over het gebruik van talentpools en hoe deze kunnen worden gebruikt om bedrijven te verbinden met specialistisch talent. In dit leerproces is de dialoog tussen Dutchwebshark en de klant dan ook altijd van groot belang geweest; veel kennis ligt immers bij de klant.

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.