Talentpooling

Altijd toegang tot de beste kandidaten

Wat is een talentpool?

Een talentpool is een online applicatie waar we de beste kandidaten voor jouw organisatie verzamelen. Dit is een effectief middel om de belangrijkste doelgroepen te bereiken en te verbinden. Een talentpool is relevant als je op zoek bent naar schaars talent of wanneer je continue vacatures hebt voor een specifieke doelgroep. Schaarse talenten worden vaak benaderd voor vacatures, waardoor ze bijna niet meer reageren. Een talentpool laat deze professionals op een laagdrempelige manier kennis maken met de organisatie waardoor ze zich goed kunnen oriënteren. Zo is de stap naar een nieuwe baan veel makkelijker.

Bij Dutchwebshark zijn we gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van talentpools. Wij doen dit niet zomaar, maar op basis van data. Dit heeft als grote voordeel dat je precies weet wie het juiste talent is, waar ze zich bevinden en wat ze belangrijk vinden in een baan. Deze gegevens gebruiken wij om de doelgroep gericht te werven en het juiste talent in de talentpool te verzamelen. In de talentpool plaatsen wij regelmatig berichten om de doelgroep te verbinden aan jouw organisatie en je Job Brand te versterken. Deelnemers van de talentpool nodigen we uit voor een candidate experience (een event) bij jouw bedrijf om ze informeel te laten kennismaken met jouw organisatie.

Het resultaat? Continue toegang tot de beste kandidaten die al laagdrempelig hebben kennisgemaakt met jouw organisatie en zich zo goed kunnen oriënteren. Uit onderzoek is gebleken dat dit het beste uitgangspunt is om de juiste werknemers te vinden.

Hoe vullen en onderhouden we de talentpool?

Hieronder hebben wij ons proces weergegeven. Wij vinden samenwerking en transparantie heel belangrijk. Daarom rapporteren we elke twee weken over de voortgang van het proces.

1. Vacature Markt Analyse

We beginnen met het in kaart brengen van de markt. We analyseren de vacaturetekst en geven een overzicht van de professionals, de concurrentiedruk en de vacaturedruk. Op basis hiervan geven wij een Sourcing advies.

2. Data Intelligentie

Wij doen onderzoek naar de drijfveren van de professionals en jouw Job Brand. Deze data presenteren we in ons Talent Analyse Rapport.

3. Engagement

Wij gaan de doelgroep gericht benaderen en engagen met het juiste talent. Met geïnteresseerde talenten vullen we de talentpool. Veelbelovende kandidaten nodigen we uit voor de Candidate Experience.

4. Candidate Experience

We laten professionals op informele wijze kennis maken met jouw organisatie door ze tijdens een event een ‘kijkje in de keuken’ te geven.

5. Doelgroep onderzoek

Onder de deelnemers van het event houden we een groot onderzoek over de doelgroep en jouw Job Brand. Op basis hiervan brengen wij een advies uit om jouw Job Brand te verbeteren.

6. Onderhoud Talentpool

Wij onderhouden de talentpool een jaar lang om de kandidaten bij jouw organisatie betrokken te houden.

Resultaat

Specifieke (klant en doelgroep) talentpools
Continue toegang tot de beste kandidaten


Meer weten over Talentpooling?
Neem contact met ons op!
T: 020 820 11 43
E: info@dutchwebshark.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.