Sourcing

Sourcing

Innovaties in recruitment: stilstaan of vooroplopen?

Innovaties in recruitment: stilstaan of vooroplopen?

De wereld om ons heen verandert zo snel dat we het amper bijhouden. 10 jaar geleden hadden we nog nooit gehoord van Instagram, Spotify en Whatsapp groepen, tegenwoordig is dit niet meer uit ons leven weg te denken en volgen de innovaties elkaar snel op. Natuurlijk zijn er ook ideeën die het helaas niet redden, maar om met de woorden van Barack Obama te spreken: “Wie rent, loopt het risico op verliezen. Maar als je niet eens begint met rennen, heb je bij voorbaat al verloren.”

Lees verder

Movie: De uitdagingen in de Finance markt!

Movie: De uitdagingen in de Finance markt!

Het aantrekken van het juiste talent in de financiële sector is een lastige opgave. Bijvoorbeeld omdat de kansen en uitdagingen binnen de organisaties niet altijd zichtbaar zijn.

Ons Finance team, Sander Mortel, Marja van der Wilde, Job de Jong, Djessie de Jong en Jordi Tan, gaat deze uitdaging aan! Sander, Marja en Job delen hoe zij financiële organisaties helpen om het beste talent te vinden.

Lees verder

Vier recruitment uitdagingen in de finance wereld

Vier recruitment uitdagingen in de finance wereld

Banken, accountancy kantoren, verzekeraars, dagelijks komen wij bij deze en andere organisaties in de financiële wereld over de vloer om ze te helpen met hun talentmanagement vraagstukken. Opvallend zijn vier uitdagingen waar bijna elke organisatie in deze bijzondere markt mee worstelt: de krapte in de markt, honkvaste professionals, het imago en het aantrekken van professionals die niet direct aan een financiële carrière denken.

Lees verder

Zo win jij the War for Talent!

Zo win jij the War for Talent!

The War for Talent; een begrip, een missie, een wedstrijd. Welke organisatie wil niet dat het beste talent wordt aangetrokken, en belangrijker nog, wordt behouden. ‘Life time employment’ bestaat tegenwoordig bijna niet meer. Mensen ‘hoppen’ van baan naar baan, het gras is ergens anders groener en meer van dat soort uitspraken gaan hiervoor op. Daarnaast ben je niet de enige die op zoek is naar deze professionals. De strijd om het beste talent wordt steeds heviger, terwijl het aanbod in bepaalde doelgroepen steeds kleiner wordt.

Lees verder

De perfecte match tussen de professional en de organisatie

De perfecte match tussen de professional en de organisatie

Wij vinden het belangrijk om de juiste match te maken tussen de professional en de organisatie, daar zetten wij ons dagelijks 100% voor in. Kwaliteit gaat hierbij boven kwantiteit en wij focussen ons liever op een lange termijn oplossing dan een quick win.

Lees verder

Employer Brand 4: communiceer jouw externe Employer Brand

Employer Brand 4: communiceer jouw externe Employer Brand

Ja, daar zijn we weer! Want we zijn nog niet klaar met het schrijven over Employer Brand. Naast het versterken van jouw interne Employer Brand, is de aandacht voor de communicatie naar buiten net zo belangrijk. Nu je weet hoe je je huidige werknemers tevreden stelt, is het tijd om aan de buitenwereld te laten zien dat je een te gekke werkgever bent.

Lees verder

Employer Brand 3: Het versterken van je interne Employer Brand!

Nog een een blog over Employer Brand? Ja! Want het is een zeer belangrijk onderdeel, voor ons en voor organisaties in het algemeen. Dit keer leggen we de focus op het versterken van het interne Employer Brand! Het gaat hierbij om het tevreden houden van je huidige werknemers, zodat ze zich met veel plezier en passie blijven inzetten voor jouw organisatie. Want als intern alles helder is, profiteer je hier later van in je externe communicatie en branding.

Lees verder

Het belang van arbeidsmarktcommunicatie

Het belang van arbeidsmarktcommunicatie

Maakt jouw organisatie al gebruik van arbeidsmarktcommunicatie? En zo ja, uit zich dat in het schrijven van een goede vacaturetekst of heb je een gerichte strategie ontwikkeld om verschillende doelgroepen te bereiken? Wij geloven sterk dat arbeidsmarktcommunicatie niet alleen een vacaturetekst en een goede werken-bij site omvat, hoewel dit natuurlijk ook belangrijk is, maar arbeidsmarktcommunicatie gaat verder!

Lees verder

Employer Brand: bepaal in vijf stappen jouw strategie

Employer Brand: bepaal in vijf stappen jouw strategie

Het aantrekken én behouden van talent is een belangrijke en doorlopende uitdaging voor organisaties, je Employer Brand speelt hier een grote rol in. Maar wat doe je als je geen goed Employer Brand hebt? Of als je deze verder wilt verbeteren? Wij helpen je een effectieve strategie te bepalen aan de hand van de volgende vijf stappen.

Lees verder

Rapportage Talent Analyse: inzicht in de professional

Rapportage Talent Analyse: inzicht in de professional

Zoals jullie waarschijnlijk weten, draait bij Dutchwebshark (bijna) alles om data. Betekent dit dat wij onpersoonlijk en zonder oog voor het individu te werk gaan? Juist niet! Door de data te combineren met onze persoonlijke aanpak bereiken we het beste talent én maken we de juiste match tussen de ambities van de professional en de wensen van de organisatie. Een belangrijk onderdeel in dit proces is onze Rapportage Talent Analyse, oftewel de RTA.

Lees verder

Versterk jouw Employer Brand

Versterk jouw Employer Brand

Professionals hoppen meer dan ooit van job naar job. Daarom is het behouden en aantrekken van talent een belangrijke en doorlopende uitdaging voor organisaties. Deze uitdaging kan je op verschillende manieren aanpakken, één daarvan is het versterken van je Employer Brand. In deze serie van blogs gaan we hier dieper op in. Om te beginnen met: wat is een Employer Brand?

Lees verder

Wat is een Vacature Markt Analyse?

Wat is een Vacature Markt Analyse?

Een Vacature Markt Analyse brengt de arbeidsmarkt van een specifieke doelgroep in kaart. Op basis van een vacature geeft dit rapport inzicht in hoe de markt eruit ziet en hoeveel tijd het mag kosten om de vacature succesvol in te vullen. Wij voeren deze analyse voorafgaand aan een wervingsproces uit, zo weten we precies met welke doelgroep we te maken hebben en wat de beste recruitment strategie is om deze professionals te benaderen.

Lees verder

4% van de Financiële Professionals gaat op gesprek!

4% van de Financiële Professionals gaat op gesprek!

Financiële professionals, van Accountants tot Controllers en Actuarissen, zijn voor veel organisaties een onmisbare doelgroep. De afgelopen paar jaar is een duidelijke trend te zien in de vraag naar deze professionals. Zo toont een onderzoek van Yacht in het vierde kwartaal van 2016 aan dat het aantal vacatures voor deze doelgroep met 31% is gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

Lees verder

3 tips om het beste talent te verleiden!

3 tips om het beste talent te verleiden!

Het derde kwartaal is ondertussen aangebroken, wat betekent dat we alweer op de helft van 2017 zitten. Begin dit jaar verschenen overal de mooie overzichten met de trends van 2017, uiteenlopend van de inzet van social media, tot het optimaliseren van de candidate experience en het gebruik van data. Ook de academie voor arbeidsmarktcommunicatie deelde een uitgebreide rapportage, namelijk ‘de Stand van Werven 2017’ . De eerste zin van dit rapport, “Talent verleiden is moeilijker dan talent vinden“, blijft in ons hoofd rondspoken.

Lees verder

Het talent sourcing proces in de praktijkInterview met onze sourcing specialist, Ian Hoefnagels

Het talent sourcing proces in de praktijk
Interview met onze sourcing specialist, Ian Hoefnagels

Sourcing is in de afgelopen weken een aantal keer aan bod geweest. Zo deelden we onze visie op dit proces en hebben we een specifiek aspect uitgelicht, namelijk het opstellen van een effectieve search string. Naar onze mening is dit een cruciaal onderdeel in het sourcing proces. Ian Hoefnagels, Talent en Research Consultant bij Dutchwebshark,voert dit proces dagelijks uit. In dit interview deelt hij zijn expertise en ervaringen.

Lees verder

Stel een effectieve search string op met Boolean Search

Stel een effectieve search string op met Boolean Search

Sourcing is een effectieve methode om de juiste kandidaten voor je vacature te vinden. Lees meer over sourcing in ons vorige blog. Essentieel in dit proces van het in kaart brengen, searchen en kwalificeren van de beste professionals is een goede search string.

Lees verder

Innovaties en onderzoek bij DutchwebsharkEen interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovaties en onderzoek bij Dutchwebshark
Een interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovatie en onderzoek staan centraal binnen Dutchwebshark. Continu zijn we bezig om onze interne processen en onze recruitment strategieën te optimaliseren op basis van data. De spil in dit proces is Arie Boezaard. In dit interview vertelt hij alles over onze laatste innovaties en wat er voor de komende tijd op de planning staat.

Lees verder

Interview met Job

Interview met Job

Onze Sales Manager Sander is een mooi voorbeeld van de kracht van een event. Maar de vraag blijft natuurlijk: hoe zet je een succesvol event neer? Daar vertelt Job de Jong, Talent Consultant bij Dutchwebshark, alles over. In zijn tijd bij Dutchwebshark heeft hij vijf events samen met onze klanten georganiseerd, hij weet precies wat je wel en juist niet moet doen!

Lees verder

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Een event is een effectief middel om doelgroepen waar je een constante vraag naar hebt en schaarse doelgroepen laagdrempelig kennis te laten maken met jouw organisatie. Traditionele recruitmentmethodes zullen bij deze doelgroepen niet het gewenste resultaat behalen, om de simpele reden dat je deze professionals moet overtuigen van een volgende carrièrestap bij jouw organisatie. Momenteel zitten ze vaak al goed op hun plek en worden ze bedolven onder de aanbiedingen.

Lees verder

Overtuig de latente professional van de volgende carrièrestapEen Interview met Joost Bakker, Manager Talent Consultant

Overtuig de latente professional van de volgende carrièrestap
Een Interview met Joost Bakker, Manager Talent Consultant

“Ik ga echt op zoek naar de match tussen de professional en de vacature.” Op deze manier overtuigt Joost Bakker, Manager Talent Consultant bij Dutchwebshark, latente professionals van een volgende carrièrestap bij zijn klanten. In dit interview vertelt hij precies hoe hij latente talenten overtuigt van een nieuwe uitdaging.

Lees verder

Hoe bereik je latent werkzoekenden?

Hoe bereik je latent werkzoekenden?

De groep latent werkzoekenden is gemiddeld 3,7 keer groter dan de groep actief werkzoekenden. De kans dat de beste kandidaat voor een vacature zich in deze groep bevindt, is dus groot. Dit blijkt ook uit analyse van onze data onder professionals die reageren op onze berichten. Dit toont aan dat 45% van deze professionals latent werkzoekend is. Daarnaast zit nog eens 28% van de professionals op dit moment goed op hun plek, maar zij oriënteren zich wel op de toekomst. De professionals die reageren op onze berichten zijn dus over het algemeen latent werkzoekend en niet actief op zoek. Lees alles over onze andere drie redenen in ons vorige blog.

Lees verder

4 redenen om nu op zoek te gaan naar latent talent!

4 redenen om nu op zoek te gaan naar latent talent!

Als jij een vacature wilt vervullen, benader je dan professionals die actief op zoek zijn naar een baan? Of benader je juist professionals die op dit moment nog goed op hun plek zitten, maar wel openstaan voor baankansen, oftewel de latent werkzoekenden? Bij Dutchwebshark richten we ons op deze laatste groep, dat doen we onder andere om de volgende vier redenen.

Lees verder

De toegevoegde waarde van Job Branding Een interview met Joyce Jansen

De toegevoegde waarde van Job Branding
Een interview met Joyce Jansen

Job Branding wordt steeds belangrijker in de recruitment wereld. Zeker in de zoektocht naar schaarse professionals, is het belangrijk om jouw functie te onderscheiden van andere vacatures. Volgens onze Job Branding expert, Joyce Jansen, speelt Job Branding daar een grote rol in. Benieuwd wat verder haar visie op dit onderwerp is? Lees het hier!

Lees verder

Job Branding strategie

Job Branding strategie

We zijn nog niet uitgepraat over het onderwerp Job Branding. Zoals we in ons vorige blog Wat is job branding schreven, zorg je bij Job Branding dat de functie die jij aanbiedt als aantrekkelijk en onderscheidend wordt gepercipieerd. In tegenstelling tot Employer Branding ligt de focus bij Job Branding dus niet op de gehele organisatie, maar op de specifieke functie.

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

__________________________

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!