Sourcing

Sourcing

Succesvol internationale IT professionals bereiken  Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Succesvol internationale IT professionals bereiken
Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan de schaarse IT professional en hebben we een aantal tips gegeven om deze doelgroep toch te bereiken. De aanleiding hiervoor was een onderzoek van Dutchwebshark waaruit blijkt dat IT professionals steeds schaarser worden. Waar we het nog niet over gehad hebben, is het benaderen van IT professionals in het buitenland. Onze IT expert Joey Koksal kan hier alles over vertellen. Joey is al meer dan tien jaar werkzaam in de IT arbeidsmarkt en sinds september 2016 is hij als Talent Consultant bij Dutchwebshark aan de slag. Hij versterkt ons IT team en werkt vooral samen met onze internationale klanten. Zijn ervaringen met het vinden en verbinden van internationale IT professionals deelt hij in dit interview.

Lees verder

4 tips om de schaarse IT professionals toch te bereiken.

4 tips om de schaarse IT professionals toch te bereiken.

Het moge duidelijk zijn; De IT professionals zijn erg schaars. Zoals in onze vorige blog te lezen was, is deze doelgroep nog kleiner aan het worden. Met als gevolg dat IT professionals wekelijks talloze berichten binnenkrijgen met veelbelovende vacatures van verschillende bedrijven en recruiters. Op dit moment verdwijnt het overgrote deel hiervan in de digitale prullenbak. Er zijn dus andere manieren nodig om deze doelgroep toch te bereiken. Daarom spraken wij met een aantal IT Talent Consultants van Dutchwebshark, zij gaven verschillende tips om de IT professional toch te bereiken en aan je te binden.

Lees verder

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software DevelopersEen interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software Developers
Een interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

Sinds september 2016 werkt Dutchwebshark samen met MOBA. MOBA is wereldleider op het gebied van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Software speelt hier een belangrijke rol, daarom zijn ze op zoek naar meerdere Software Developers. Dit is een lastige doelgroep om te bereiken, er zijn namelijk te weinig professionals voor het aantal beschikbare banen. Hier komt Dutchwebshark in beeld. We hebben een marktanalyse uitgevoerd en zijn actief op zoek gegaan naar deze doelgroep.

Lees verder

Wat is een talentpool?

Wat is een talentpool?

Stel, je hebt een geschikte professional voor een vacature gesproken. Jullie zijn allebei enthousiast, hij over de functie en jij over zijn kwalificaties. Maar de professional geeft aan dat hij op dit moment nog goed op zijn plek zit, misschien dat hij over een paar maanden wel een overstap wilt maken. Wat doe je dan? Ga je hem over een paar maanden weer bellen met het risico dat je hem vergeet of, misschien nog erger, dat hij jou vergeet? Of ga je hem elke week een bericht sturen of hij al meer weet? Bij beide opties is de kans groot dat je een potentiële kandidaat voor je vacature kwijtraakt. Gelukkig is er een middenweg, de talentpool!

Lees verder

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt
Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

Alle diensten bij Dutchwebshark zijn gebaseerd op data en dat is natuurlijk niet voor niks. We gaven in onze eerdere blogs over Data Intelligence (‘Data verzamelen en interpreteren‘ en ‘Geen aannames maar zekerheid‘) al aan dat data een stukje onzekerheid wegneemt. Zo voorspellen we aan het begin van ons proces hoe lang we over een project gaan doen, bepalen we gericht welke middelen we nodig hebben en geven we een overzichtelijk beeld van de markt. Om deze voorspellingen succesvol te doen, verzamelen we continu data over onze interne en externe processen.

Lees verder

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Dankzij data neem je beslissingen op basis van feiten, niet op basis van je onderbuikgevoel. Vorige keer stelden we al dat data de recruitment wereld verandert. Met data benader je namelijk actief het beste talent en hoef je niet meer passief af te wachten tot iemand zich meldt. Data neemt zo een stukje onzekerheid weg. Om data succesvol in te zetten, moet je natuurlijk wel weten hoe je de data verzamelt en interpreteert. Bij Dutchwebshark is dit één van onze belangrijkste werkzaamheden, waardoor we ondertussen al een indrukwekkend bestand met data hebben verzameld.

Lees verder

4 routes naar het zoeken van talent op LinkedIn

4 routes naar het zoeken van talent op LinkedIn

Bij Dutchwebshark zijn we continu op zoek naar schaars talent voor onze klanten. Het vinden van de professional die precies aan het profiel van een organisatie voldoet is daarom telkens weer een uitdagende taak. De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met het online zoeken – en vinden – van deze professionals. Dit vergt veel tijd en geduld, maar voornamelijk veel ervaring. Want waar begin je überhaupt met zoeken? En hoe vind je tussen al de online profielen juist die profielen die geschikt zijn voor een functie? Wij weten dat er heel veel mogelijk is op het web, maar ik deel graag met jullie de 5 routes die voor ons succesvol zijn en waarmee wij het beste resultaat boeken.

Lees verder

Thick data de volgende stap in recruitment analytics? 4 fases die de ontwikkeling in data voor recruitment beschrijven.

Thick data de volgende stap in recruitment analytics? 4 fases die de ontwikkeling in data voor recruitment beschrijven.

Big data is al een tijdje hot binnen HR en ook binnen recruitment. We staan nog aan het begin van de ontwikkelingen van datagebruik binnen recruitment. Thick data speelt binnen big data in andere vakgebieden een steeds grotere rol. Voor recruitment analytics zie ik vier fases voor datatoepassingen, waarbij thick data de eerst volgende fase is.

Lees verder

Acht tips voor een kennismaking met schaars talent

Acht tips voor een kennismaking met schaars talent

Drie en half jaar geleden ben ik begonnen bij Dutchwebshark. We hielpen organisaties met het benaderen van schaars talent en hadden een overtuiging: “de professional centraal!”. Voor ons betekent dat dat je iets extra moet doen voor de professional. Een unieke ervaring bieden.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.