Recruitment strategieën

Gericht de beste werknemer vinden en verbinden aan jouw organisatie

Recruitment strategieën

Recruitment strategieën

Gericht de beste werknemer vinden en verbinden aan jouw organisatie

Elke doelgroep en elk vraagstuk verdient zijn eigen strategie. Bij Dutchwebshark zijn al onze oplossingen dan ook maatwerk. Op basis van onze onderzoeken bepalen we samen de beste strategie voor jouw vraagstuk.

Ons proces ziet er als volgt uit:

1. Vacature Markt Analyse

We starten altijd met een marktanalyse van jouw specifieke doelgroep. Zo weet je precies wie het beste talent is, waar ze zich bevinden en wie jouw concurrenten op dit gebied zijn.

2. Marktonderzoek

Na deze analyse benaderen we professionals uit naam van jouw organisatie. Tijdens dit proces verzamelen we veel data over de doelgroep. We analyseren onder andere hoe ze reageren op onze benaderingen, wat hun carrièredrijfveren zijn en wat ze van jouw organisatie vinden. Deze gegevens bundelen we in onze Rapportage Talent Analyse.

3. Rapportage Talent Analyse & Bepalen strategie

In dit rapport vind je de resultaten van de afgelopen weken. Hier gaan we dieper in op onze bevindingen over de doelgroep. Dit rapport bespreken we samen en op basis van de resultaten bepalen we de beste strategie om de doelgroep te benaderen.

4. Implementatie van de strategie & het verkrijgen van resultaten

In de weken die volgen voeren we de strategie uit. We gaan actief op zoek naar de beste professionals en laten ze kennismaken met jouw organisatie. Dit doen we altijd uit naam van jouw organisatie, zie ons als jouw netwerker. Zo heeft elk gesprek ook positieve invloed op jouw Employer Brand.

We bepalen dus samen op basis van jouw vraagstuk en onze onderzoeken de beste strategie om het juiste talent aan jouw organisatie te verbinden. Een combinatie van deze strategieën is natuurlijk ook mogelijk.

Benieuwd naar onze strategieën? Denk hierbij aan Direct Sourcing, Talentpooling, Interim Sourcing en Job Branding

Wil je meer informatie? Neem direct contact met ons op!

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.