Over ons

Dutchwebshark is echt anders. Wij zijn eigenzinnig, innovatief, en groeien snel!

Over ons

Over Dutchwebshark

Het beste talent in de markt
1 april 2011 is Dutchwebshark opgericht als eerste talentpooling organisatie. Wij zijn gestart met het besef dat de recruitmentmarkt niet slim is ingericht en de overtuiging dat wij daar een betere visie op hebben.

Bij Dutchwebshark geloven we dat professionals zichzelf moeten blijven ontwikkelen om marktwaarde te creëren en te behouden. Zo worden zij het beste talent in de markt en maken ze echt het verschil voor organisaties. Aan de andere kant zijn bedrijven continu op zoek naar deze talenten, maar weten ze niet goed hoe ze deze professionals aan hun organisatie verbinden.

Traditionele recruitment methodes voldoen ook niet om het beste talent in de markt te vinden en te benaderen. Om deze talenten wel te bereiken, moet je ze allereerst kennen, weten wat ze nu doen en ze overtuigen om naar jou toe te komen. Overtuig ze van de manier waarop ze bij jouw bedrijf de volgende carrièrestap kunnen maken en hoe je een win-win situatie tussen beiden kan creëren.

Transparant en datagedreven
Dat is precies wat Dutchwebshark doet, wij streven ernaar om altijd de perfecte match tussen de professional en de organisatie te maken. Waarbij de professional echt de volgende carrièrestap maakt en de organisatie het beste talent in huis haalt. Dit doen wij via innovatieve recruitment strategieën en altijd op basis van data en feiten.

Transparantie vinden we belangrijk. Daarom hebben wij een transparante werkwijze ontwikkeld, onderbouwen we onze strategieën met feiten en geven we veel inzicht in onze processen.

Samen succesvol
De beste successen behalen we niet alleen, maar samen. We gaan daarbij ook niet voor een korte termijn oplossing. Wij willen de beste professionals aan jouw organisatie verbinden, voor nu én in de toekomst.

Peter Jansen, oprichter en bestuurder van Dutchwebshark

In de markt viel ons op dat werkgevers wanhopig op zoek zijn naar het beste talent binnen hun strategische doelgroepen, maar dat ze geen idee hebben waar ze deze talenten kunnen vinden en hoe ze deze talenten aan zich kunnen verbinden. Op dit moment huren werkgevers daarom allerlei bureaus in, zoals werving en selectiebureaus, waarbij ze veel geld moeten betalen om uiteindelijk kandidaten voorgesteld te krijgen. Dit is een korte termijn oplossing, bij de volgende vacature loopt de werkgever weer tegen hetzelfde probleem aan en begint het proces opnieuw.

Dat is juist wat wij bij Dutchwebshark niet willen doen. Mijn visie is dat Dutchwebshark als strategisch partner fungeert van de klant. Wij zetten een transparant werkproces neer waarbij we echt betrokken zijn bij de organisatie en we gaan altijd voor een succesvolle samenwerking. Ons proces is ook data gedreven. Dit houdt in dat we precies onderzoeken wie het beste talent is, waar ze zitten en hoe je je organisatie aan deze talenten kan verbinden. Op basis van dit onderzoek gaan we actief op zoek om de organisatie te verbinden met deze talenten en bouwen we een talentpool op. Dankzij onze talentpools staan onze klanten altijd in contact met de beste talenten en hoeven ze bij een volgende vacature niet weer vanaf nul te beginnen. Gecombineerd met onze advisering over het Job Brand zorgen wij voor een langdurige oplossing voor de klant.

Dutchwebshark is gedreven en innovatief, dat vind je ook terug in onze mensen. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door vertrouwen en samenwerking. In leiderschap vind ik het belangrijk dat we mensen elke dag een stukje beter maken. Daar probeer ik altijd mijn steentje aan bij te dragen.

Maak kennis met de Sharks!

Wij houden van een persoonlijke aanpak, daarom laten we graag de gezichten achter Dutchwebshark zien. Zij zetten zich elke dag in om het beste resultaat te behalen.

Diede Schuring

Diede Schuring

Client Success Manager
Jan Sparnaaij

Jan Sparnaaij

Teamshark Process and Productmanagement 
Erwin van Krimpen

Erwin van Krimpen

Salesshark
Edgar van Beem

Edgar van Beem

Talentshark
Joyce Jansen

Joyce Jansen

Teamshark Marketing
Sander Mortel

Sander Mortel

Salesshark
Bas Kester

Bas Kester

Salesshark
Iris Waterman

Iris Waterman

Talentshark
Goncalo Faria

Goncalo Faria

Codeshark
Jill Slijkhuis

Jill Slijkhuis

Talentshark
Kevan Gallagher

Kevan Gallagher

Datashark
Maayke Kester

Maayke Kester

Teamshark Retail
Alicia Jarred

Alicia Jarred

Salesshark
Thomas Hu

Thomas Hu

Senior Talentshark
Djessie de Jong

Djessie de Jong

Client Success Manager
Loran Stam

Loran Stam

Junior Marketing- en Communicatieshark
Joey Koksal

Joey Koksal

Teamshark
Marja van der Wilde
Rosanne Hakfoort

Rosanne Hakfoort

Talentshark
Ian Hoefnagels

Ian Hoefnagels

Web- en Talentshark
Ernesto Werner

Ernesto Werner

Talentshark
Ilse Tuinenburg

Ilse Tuinenburg

Talentshark
Céline Berings

Céline Berings

Webshark
Michiel Berntsen
Thomas Kusters
Ziff Scholtens

Ziff Scholtens

Datashark
Sander Poeltuijn
Soulaiman Amrani

Soulaiman Amrani

Web- en Datashark
Sumaya Singer

Sumaya Singer

Webshark
Melissa Jans

Melissa Jans

Webshark
Enahu Tahitu

Enahu Tahitu

Web- en Datashark
Harrison Bender

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

__________________________