Nieuws

Nieuws

Ervaring opdoen met verschillende assessment tools?Doe mee aan ons onderzoek!

Ervaring opdoen met verschillende assessment tools?

Doe mee aan ons onderzoek!

Studeer jij momenteel HRM, A&O psychologie of een aanverwante HBO of WO studie? En wil jij ervaring opdoen met verschillende assessment tools? Doe dan mee met ons onderzoek!

In samenwerking met de Rijksuniversiteit van Groningen doen wij onderzoek naar verschillende assessment tools, waaronder een Intelligentie Test, een Persoonlijkheidstest en een Escape Room. Drie studenten zijn druk bezig met het onderzoek en kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Lees verder

Event: Dutchwebshark Experience Talent Consultants

Event: Dutchwebshark Experience Talent Consultants

Waar:

Naritaweg 106E, 1043 CA, Amsterdam

Datum & Tijd:

29 juni, 16.30 – 20.00

Voor wie:

Recruitment professionals met 0 tot 5 jaar werkervaring

Grijp nu jouw kans om laagdrempelig kennis te maken met Dutchwebshark, voor nu én in de toekomst! We vertellen tijdens dit event alles over onze visie, datagedreven werkwijze en een carrière als Talent Consultant. Bovendien heb je de mogelijkheid om ons team te leren kennen.

Deelname aan het event is kosteloos en volledig vrijblijvend. Wij vinden het namelijk heel leuk om jou een echt kijkje in onze keuken te geven. We willen natuurlijk ook alles weten over jouw ambities en carrière-wensen. Wie weet kunnen we, op dit moment of in de toekomst, iets voor elkaar betekenen!

Lees verder

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Tegenwoordig klinken er steeds meer geluiden dat de arbeidsmarkt weer krapper wordt. Zeker nu de economie aantrekt, blijkt dat de vraag naar bepaalde professionals vaak groter is dan het aanbod. Dit merken we ook bij Dutchwebshark. Wij houden sinds 2011 data bij over de verschillende doelgroepen in de arbeidsmarkt. Uit onze analyses blijkt bijvoorbeeld dat de laatste tijd het aanbod van IT professionals afneemt, terwijl de vraag sterk blijft groeien. Vooral onder de Software Developers is deze trend duidelijk zichtbaar. Dit is niet alleen een kleine groep, ze staan ook minder open voor een nieuwe baan.

Lees verder

Maak kennis met Christiaan

Maak kennis met Christiaan

Ons sales team heeft er een nieuwe aanwinst bij, Christiaan! Samen met de andere Sales Managers zet hij zich elke dag in om het beste resultaat te behalen. Hij vertelt hier hoe het tot nu bevalt bij ons.

Lees verder

Maak kennis met Max en Roel!

Maak kennis met Max en Roel!

Vandaag stellen wij jullie voor aan onze nieuwe stagiairs, Max en Roel. Twee studenten die ons team voor de komende maanden komen ondersteunen. Fijn om ze erbij te hebben en om te zien hoe ze zich in korte tijd al hebben ontwikkeld. Lees hieronder meer over wat ze doen en hoe het ze tot nu toe bevalt!

Lees verder

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Donderdag 16 februari was het zover, het Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark! Zoals de titel doet vermoeden, stond alles deze middag in het teken van data en sourcen. Wie kan daar beter over vertellen dan onze eigen Data Intelligence en Research Manager, Jan Sparnaaij?

Lees verder

Maak kennis met Kevan en Elize!

Maak kennis met Kevan en Elize!

We mogen weer twee goede professionals voorstellen, Kevan en Elize! Kevan heeft al eerder bij Dutchwebshark gewerkt als Talent Consultant. Na een mooie reis besloot hij om bij ons terug te komen als Senior Data Intelligence Consultant. Ons Data Intelligence team verwerkt alle data die het Research team verzamelt tot een mooi en overzichtelijk rapport. Het Research Team wordt versterkt door Elize. Afgelopen november is zij gestart en ze heeft nu al besloten om het aantal uur dat ze bij ons werkt te verhogen. Beiden delen waarom ze bij Dutchwebshark zijn komen werken en hoe het tot nu toe bevalt.

Lees verder

Maak kennis met Michelle & Pieter!

Maak kennis met Michelle & Pieter!

Afgelopen maand hebben we veel nieuwe mensen aangenomen om Dutchwebshark te versterken. We houden van een persoonlijk aanpak, daarom stellen we onze aanwinsten graag even voor.

Lees verder

Maak kennis met onze nieuwe salessharks Erwin & Sander

Maak kennis met onze nieuwe salessharks Erwin & Sander

Erwin en Sander, twee nieuwe aanwinsten voor het salesteam zijn nu meer dan een maand werkzaam bij Dutchwebshark. Wie zijn ze eigenlijk? Hoe zijn de eerste weken? En wat is hun ambitie?

Lees verder

Dutchwebshark wijzigt organisatiestructuur

Dutchwebshark wijzigt organisatiestructuur

Dutchwebshark wijzigt haar organisatiestructuur. Momenteel ondersteunt Dutchwebshark ruim 50 klanten op continue basis met het zoeken en verbinden van het beste talent in de markt met hun organisaties. Om deze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, organiseert Dutchwebshark haar Shark operatie naar teams met ervaring en expertise op een aantal functiegebieden.

Lees verder

5 Jaar Dutchwebshark!

Nieuws | Dutchwebshark :: recruitment en werving van talent

Het zal velen wellicht niet ontgaan zijn, maar dit jaar bestond Dutchwebshark precies 5 jaar op 1 april. Destijds zeker niet vanuit een grap ontstaan, maar vanuit een serieus geloof dat de recruitment markt aan verandering toe was en wel een shockwave kon gebruiken.

Team bij oprichting Dutchwebshark in 2011.

Lees verder

Dutchwebshark Candidate Experience

Dutchwebshark Candidate Experience

Donderdag 10 december organiseerde Dutchwebshark haar eigen Candidate Experience. Dutchwebshark groeit snel en is op zoek naar versterking van het team met drie extra Websharks. Een evenement is de ideale manier om zowel de kandidaat goed te leren kennen als de kandidaat kennis te laten maken met het reilen en zeilen van Dutchwebshark. Hierbij willen wij de kandidaten een reëel beeld geven van de werkzaamheden binnen onze organisatie en ze onze cultuur laten ervaren.

Lees verder

Dutchwebshark sponsort AMHC Apeldoorn Dames 1

Dutchwebshark sponsort AMHC Apeldoorn Dames 1

Dutchwebshark sponsort AMHC Apeldoorn Dames 1 en deze pittige dames zijn Winterkampioen geworden. Gefeliciteerd!

Lees verder

Specialistisch talent weer schaars, maar toch weinig gebruik van talentpools bij werving

Specialistisch talent weer schaars, maar toch weinig gebruik van talentpools bij werving

74% van de recruiters geeft aan lastig vervulbare vacatures te hebben. Met name specialistisch talent is voor veel organisaties moeilijk te werven. Toch blijven recruiters voor deze groep inzetten op traditioneel werven, terwijl specialisten in bijvoorbeeld ICT en Technologie niet reageren op de geplaatste vacatures. Uit onderzoek van Dutchwebshark onder 50 recruiters, aangevuld met diepte-interviews, blijkt dat talentpools nog beperkt worden ingezet. 

Lees verder

Dutchwebshark loopt 1.886,55 euro bij elkaar tijdens de Dam tot Damloop!

Dutchwebshark loopt 1.886,55 euro bij elkaar tijdens de Dam tot Damloop!

Afgelopen zondag hebben 4 Websharks de Dam tot Damloop uitgerend. Daarmee hebben ze bijna 2000,- euro voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bij elkaar gehaald!

Tijdens het grootste hardloopevenement ter wereld was ook team Dutchwebshark aanwezig. Om 11:15 begonnen de vier Websharks aan de loop waar ze maandenlang voor hebben getraind.

Lees verder

Stand donatie aan War Child 210 euro

Stand donatie aan War Child 210 euro

Heb je ons online onderzoek naar werving al ingevuld? 42 collega recruiters wel! Allen dank daarvoor.

Dutchwebshark doneert 5 euro per respondent aan War Child. Dat betekent dat we nu 210 euro voor War Child hebben gereserveerd maar we voegen daar graag meer aan toe.

Je kunt tot 22 september het onderzoek invullen, doen!

Lees verder

Een actie voor Warchild

Een actie voor Warchild

Doe mee met ons online onderzoek naar werving van talent, dan doneert Dutchwebshark 5 euro per respondent aan Warchild.

Wij werven op een unieke manier met nieuwe intelligence based instrumenten. Ook helpen we bedrijven zelf effectiever te werven in zeer lastige doelgroepen.

Lees verder

Websharks nemen deel aan  Dam tot Damloop en steunen  Wereld Kanker Onderzoek Fonds!

Websharks nemen deel aan Dam tot Damloop en steunen Wereld Kanker Onderzoek Fonds!

Dutchwebshark is continue begaan met het arbeidsgeluk van anderen maar ook voor het levensgeluk gaan wij door het vuur! Vijf Websharks: Roos, Joost, Ian, Nicolette en Lisette lopen vol trots 16,1 kilometer met de Dam tot Damloop op 20 augustus en sponsoren & steunen hiermee het Wereld Kanker Onderzoek Fonds! Met elkaar wordt er hard getraind en stimuleren wij elkaar om het beste uit elkaar te halen zodat we met elkaar dit mooie doel kunnen steunen.

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.