Over ons

Wij zijn betrokken, fact based & bouwen aan verbetering

Over ons

Wij zijn betrokken, fact based & bouwen aan verbetering

Over Dutchwebshark

Vraag jezelf eens af of je van alle doelgroepen die je zoekt voor vacatures precies weet wie ze zijn. En waar ze nu zijn, bij welke bedrijven werken ze bijvoorbeeld. Weet je ook wat deze doelgroep belangrijk vindt in hun baan? Welke carrièredrijfveren ze hebben? Wij merkten dat bedrijven deze vragen vaak niet helemaal of helemaal niet kunnen beantwoorden. Daarom is Dutchwebshark opgericht, om organisaties hiermee te helpen.

Wij starten altijd met uitgebreid onderzoek zodat we al deze vragen voor jouw specifieke doelgroep kunnen beantwoorden. We stoppen natuurlijk niet na dit onderzoek, we gebruiken deze gegevens om potentiële kandidaten gericht te benaderen en richting jouw organisatie te bewegen. Wij werken dus ook niet op basis van speculaties, maar op basis van feiten. Om het talent aan jouw organisatie te verbinden, gebruiken we innovatieve tools zoals Candidate Experience, Talentpooling, Community Building, Talent Consultancy, Data Intelligence, Employer en Job Branding.

Dutchwebshark gelooft dat de toekomst van de recruitment wereld bij predictive recruitment ligt. Dutchwebshark is dan ook geen standaard recruitment bureau. Wij voegen echt waarde toe aan de lange termijn strategie van onze klanten op het gebied van het verbinden van talent aan organisaties. Ook zijn wij expert in het versterken van het Job Brand van onze klanten.

Tjeerd van Raalte, Directeur van Dutchwebshark


In de markt viel ons op dat werkgevers wanhopig op zoek zijn naar het beste talent binnen hun strategische doelgroepen, maar dat ze geen idee hebben waar ze deze talenten kunnen vinden en hoe ze deze talenten aan zich kunnen verbinden. Op dit moment huren werkgevers daarom allerlei bureaus in, zoals werving en selectiebureaus, waarbij ze veel geld moeten betalen om uiteindelijk kandidaten voorgesteld te krijgen. Dit is een korte termijn oplossing, bij de volgende vacature loopt de werkgever weer tegen hetzelfde probleem aan en begint het proces opnieuw.

Dat is juist wat wij bij Dutchwebshark niet willen doen. Mijn visie is dat Dutchwebshark als strategisch partner fungeert van de klant. Wij zetten een transparant werkproces neer waarbij we echt betrokken zijn bij de organisatie en we gaan altijd voor een succesvolle samenwerking. Ons proces is ook data gedreven. Dit houdt in dat we precies onderzoeken wie het beste talent is, waar ze zitten en hoe je je organisatie aan deze talenten kan verbinden. Op basis van dit onderzoek gaan we actief op zoek om de organisatie te verbinden met deze talenten en bouwen we een talentpool op. Dankzij onze talentpools staan onze klanten altijd in contact met de beste talenten en hoeven ze bij een volgende vacature niet weer vanaf nul te beginnen. Gecombineerd met onze advisering over het Job Brand zorgen wij voor een langdurige oplossing voor de klant.

Dutchwebshark is gedreven en innovatief, dat vind je ook terug in onze mensen. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door vertrouwen en samenwerking. In leiderschap vind ik het belangrijk dat we mensen elke dag een stukje beter maken. Daar probeer ik altijd mijn steentje aan bij te dragen.

Geen standaard recruitment bureau | Over ons Dutchwebshark

Maak kennis met een aantal van onze werknemers!

Wij houden van een persoonlijke aanpak, daarom laten we graag een aantal gezichten achter Dutchwebshark zien. Samen met de rest van ons team zetten zij zich in om het beste resultaat te behalen!

Sanne Gehner

Sanne Gehner

Directeur Sales & Accountmanagement
Ons Team Lisette

Lisette Konings

Manager Talent Consultant
Joost Bakker

Joost Bakker

Manager Talent Consultant
Diede Schuring

Diede Schuring

Sales Manager
Jan Sparnaaij

Jan Sparnaaij

Manager Data Intelligence & Research


Vandaag nog op zoek naar het beste talent?
Neem contact met ons op voor meer informatie!
T: 020 820 11 43
E: info@dutchwebshark.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.