Candidate Experience

Candidate Experience

De overtuigingskracht van een eventEen interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

De overtuigingskracht van een event
Een interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

“Ik kan eerlijk zeggen dat ik niet bij Dutchwebshark had gewerkt, als ik niet naar het event was geweest”. Dat zijn de woorden van onze Sales Manager, Sander Mortel. Hij vertelt in dit interview hoe het event hem overtuigde om de keuze voor Dutchwebshark te maken.

Lees verder

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Een event is een effectief middel om doelgroepen waar je een constante vraag naar hebt en schaarse doelgroepen laagdrempelig kennis te laten maken met jouw organisatie. Traditionele recruitmentmethodes zullen bij deze doelgroepen niet het gewenste resultaat behalen, om de simpele reden dat je deze professionals moet overtuigen van een volgende carrièrestap bij jouw organisatie. Momenteel zitten ze vaak al goed op hun plek en worden ze bedolven onder de aanbiedingen.

Lees verder

Kevan & Diede bij event IceMobile

Kevan & Diede bij event IceMobile

30 Maart 2017 was het zover. Hét event van IceMobile voor IT Recruiters en Corporate Recruiters. IceMobile organiseerde dit event, omdat iedereen in de markt op zoek is naar hetzelfde talent, in dit geval IT professionals. Om deze groep te effectief te bereiken, is het goed om te weten wat de drijfveren zijn van deze doelgroep. Onze experts op dit gebied, Diede Schuring en Kevan Gallagher, waren uitgenodigd om hier meer over te vertellen.

Lees verder

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software DevelopersEen interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software Developers
Een interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

Sinds september 2016 werkt Dutchwebshark samen met MOBA. MOBA is wereldleider op het gebied van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Software speelt hier een belangrijke rol, daarom zijn ze op zoek naar meerdere Software Developers. Dit is een lastige doelgroep om te bereiken, er zijn namelijk te weinig professionals voor het aantal beschikbare banen. Hier komt Dutchwebshark in beeld. We hebben een marktanalyse uitgevoerd en zijn actief op zoek gegaan naar deze doelgroep.

Lees verder

Wat is een talentpool?

Wat is een talentpool?

Stel, je hebt een geschikte professional voor een vacature gesproken. Jullie zijn allebei enthousiast, hij over de functie en jij over zijn kwalificaties. Maar de professional geeft aan dat hij op dit moment nog goed op zijn plek zit, misschien dat hij over een paar maanden wel een overstap wilt maken. Wat doe je dan? Ga je hem over een paar maanden weer bellen met het risico dat je hem vergeet of, misschien nog erger, dat hij jou vergeet? Of ga je hem elke week een bericht sturen of hij al meer weet? Bij beide opties is de kans groot dat je een potentiële kandidaat voor je vacature kwijtraakt. Gelukkig is er een middenweg, de talentpool!

Lees verder

Interview met Lisette over de candidate experience

Interview met Lisette over de candidate experience

Vertel eens Lisette, wat houdt een candidate experience van een bedrijf in?
‘Een candidate experience is een evenement van een bedrijf waarin zij zich kunnen presenteren aan een voor hun interessante doelgroep. Bedrijven waar wij experiences voor verzorgen hebben een constante vraag naar een bepaalde – vaak schaarse – doelgroep, bijvoorbeeld developers. Anders dan het 1 op 1 invullen van een openstaande vacature willen wij door middel van een experience deze organisaties in contact brengen met deze doelgroep.

Lees verder

Dutchwebshark Candidate Experience

Dutchwebshark Candidate Experience

Donderdag 10 december organiseerde Dutchwebshark haar eigen Candidate Experience. Dutchwebshark groeit snel en is op zoek naar versterking van het team met drie extra Websharks. Een evenement is de ideale manier om zowel de kandidaat goed te leren kennen als de kandidaat kennis te laten maken met het reilen en zeilen van Dutchwebshark. Hierbij willen wij de kandidaten een reëel beeld geven van de werkzaamheden binnen onze organisatie en ze onze cultuur laten ervaren.

Lees verder

Acht tips voor een kennismaking met schaars talent

Acht tips voor een kennismaking met schaars talent

Drie en half jaar geleden ben ik begonnen bij Dutchwebshark. We hielpen organisaties met het benaderen van schaars talent en hadden een overtuiging: “de professional centraal!”. Voor ons betekent dat dat je iets extra moet doen voor de professional. Een unieke ervaring bieden.

Lees verder

5 redenen waarom je een als corporate recruiter een event zou moeten organiseren

5 redenen waarom je een als corporate recruiter een event zou moeten organiseren

Ik verwonder mij altijd over het feit dat maar weinig organisaties events organiseren voor ervaren professionals. Het wiel is namelijk al lang uitgevonden. Kijk maar naar studenten. Zij kunnen bij een groot aantal aan organisaties langsgaan om eens een "kijkje in de keuken" te nemen. De studenten worden dan letterlijk in de watten gelegd. Een overnachting, luxueuze diners, de ontmoeting met senior managers etc. etc.

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.