Candidate Experience

Candidate Experience

Candidate Experience: hoe benader je professionals?

Candidate Experience: hoe benader je professionals?

Vorige keer legden we, met behulp van de candidate journey, het belang van een positieve candidate experience uit. Hieruit bleek dat een positieve candidate journey kandidaten aan jouw organisatie verbindt en je Employer Brand verbetert. De ‘reis’ die kandidaten doorlopen bestaat uit vier fases, namelijk awareness, consideration, conversion en delight. Een bekend gezegde luidt ‘een goed begin is het halve werk’, daarom zoomen we in op de eerste twee fases.

Lees verder

Candidate Experience: waarom is een goede experience zo belangrijk?

Candidate Experience: waarom is een goede experience zo belangrijk?

Vandaag de dag is het optimaliseren van de candidate experience een hot topic. Een goede candidate experience heeft immers een hoop voordelen: het zorgt voor positieve reacties van kandidaten en leidt uiteindelijk tot meer aannames. Uit onderzoek van “Changeboard en Cielo” blijkt ook dat 91,4% van de HR-professionals ervan overtuigd is dat de candidate experience een directe impact heeft op de kwaliteit van nieuwe werknemers. Maar wat is een candidate experience precies?

Lees verder

Verbinding met professionals door de waardevolle combinatie van data en mensgerichtheid Een interview met Grada Krukkeland, manager personeel en organisatie bij Lomans.

Verbinding met professionals door de waardevolle combinatie van data en mensgerichtheid
Een interview met Grada Krukkeland, manager personeel en organisatie bij Lomans.

Lomans, specialist in alle onderdelen van de installatietechniek, is een familiebedrijf dat van generatie op generatie is overgedragen en volgend jaar al 100 jaar bestaat. Dutchwebshark heeft sinds een halfjaar de eer om met dit mooie bedrijf samen te werken. In deze samenwerking zetten we ons volledig in om servicemonteurs en servicetechnici aan Lomans te verbinden, voor nu én in de toekomst. Grada Krukkeland, manager personeel en organisatie bij Lomans, spreekt met enthousiasme over onze aanpak die data en mensgerichtheid combineert.

Lees verder

De overtuigingskracht van een eventEen interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

De overtuigingskracht van een event
Een interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

“Ik kan eerlijk zeggen dat ik niet bij Dutchwebshark had gewerkt, als ik niet naar het event was geweest”. Dat zijn de woorden van onze Sales Manager, Sander Mortel. Hij vertelt in dit interview hoe het event hem overtuigde om de keuze voor Dutchwebshark te maken.

Lees verder

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Een event is een effectief middel om doelgroepen waar je een constante vraag naar hebt en schaarse doelgroepen laagdrempelig kennis te laten maken met jouw organisatie. Traditionele recruitmentmethodes zullen bij deze doelgroepen niet het gewenste resultaat behalen, om de simpele reden dat je deze professionals moet overtuigen van een volgende carrièrestap bij jouw organisatie. Momenteel zitten ze vaak al goed op hun plek en worden ze bedolven onder de aanbiedingen.

Lees verder

Kevan & Diede bij event IceMobile

Kevan & Diede bij event IceMobile

30 Maart 2017 was het zover. Hét event van IceMobile voor IT Recruiters en Corporate Recruiters. IceMobile organiseerde dit event, omdat iedereen in de markt op zoek is naar hetzelfde talent, in dit geval IT professionals. Om deze groep te effectief te bereiken, is het goed om te weten wat de drijfveren zijn van deze doelgroep. Onze experts op dit gebied, Diede Schuring en Kevan Gallagher, waren uitgenodigd om hier meer over te vertellen.

Lees verder

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software DevelopersEen interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software Developers
Een interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

Sinds september 2016 werkt Dutchwebshark samen met MOBA. MOBA is wereldleider op het gebied van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Software speelt hier een belangrijke rol, daarom zijn ze op zoek naar meerdere Software Developers. Dit is een lastige doelgroep om te bereiken, er zijn namelijk te weinig professionals voor het aantal beschikbare banen. Hier komt Dutchwebshark in beeld. We hebben een marktanalyse uitgevoerd en zijn actief op zoek gegaan naar deze doelgroep.

Lees verder

Wat is een talentpool?

Wat is een talentpool?

Stel, je hebt een geschikte professional voor een vacature gesproken. Jullie zijn allebei enthousiast, hij over de functie en jij over zijn kwalificaties. Maar de professional geeft aan dat hij op dit moment nog goed op zijn plek zit, misschien dat hij over een paar maanden wel een overstap wilt maken. Wat doe je dan? Ga je hem over een paar maanden weer bellen met het risico dat je hem vergeet of, misschien nog erger, dat hij jou vergeet? Of ga je hem elke week een bericht sturen of hij al meer weet? Bij beide opties is de kans groot dat je een potentiële kandidaat voor je vacature kwijtraakt. Gelukkig is er een middenweg, de talentpool!

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.