Kennis & Nieuws Blog

Candidate Experience: waarom is een goede experience zo belangrijk?

Candidate Experience: waarom is een goede experience zo belangrijk?

Vandaag de dag is het optimaliseren van de candidate experience een hot topic. Een goede candidate experience heeft immers een hoop voordelen: het zorgt voor positieve reacties van kandidaten en leidt uiteindelijk tot meer aannames. Uit onderzoek van “Changeboard en Cielo” blijkt ook dat 91,4% van de HR-professionals ervan overtuigd is dat de candidate experience een directe impact heeft op de kwaliteit van nieuwe werknemers. Maar wat is een candidate experience precies?

Lees verder

Rapportage Talent Analyse: inzicht in de professional

Rapportage Talent Analyse: inzicht in de professional

Zoals jullie waarschijnlijk weten, draait bij Dutchwebshark (bijna) alles om data. Betekent dit dat wij onpersoonlijk en zonder oog voor het individu te werk gaan? Juist niet! Door de data te combineren met onze persoonlijke aanpak bereiken we het beste talent én maken we de juiste match tussen de ambities van de professional en de wensen van de organisatie. Een belangrijk onderdeel in dit proces is onze Rapportage Talent Analyse, oftewel de RTA.

Lees verder

Maak kennis met Edgar

Maak kennis met Edgar

We zijn weer een collega rijker! Dit keer sluit Edgar zich bij ons aan als Talentshark.

Lees verder

Versterk jouw Employer Brand

Versterk jouw Employer Brand

Professionals hoppen meer dan ooit van job naar job. Daarom is het behouden en aantrekken van talent een belangrijke en doorlopende uitdaging voor organisaties. Deze uitdaging kan je op verschillende manieren aanpakken, één daarvan is het versterken van je Employer Brand. In deze serie van blogs gaan we hier dieper op in. Om te beginnen met: wat is een Employer Brand?

Lees verder

Maak kennis met Loran

Maak kennis met Loran

De Marketing- en Communicatie afdeling van Dutchwebshark breidt uit! Maak hier kennis met Loran en lees waar hij zijn voldoening uit haalt.

Lees verder

Maak kennis met Maayke

Maak kennis met Maayke

Dutchwebshark is een collega rijker! Wij zijn altijd trots om nieuwe Sharks aan jullie voor te stellen. Dit keer is geen uitzondering. Wij presenteren: Maayke! Maayke is begin augustus bij ons gestart als Teamshark.

Lees verder

Verbinding met professionals door de waardevolle combinatie van data en mensgerichtheid Een interview met Grada Krukkeland, manager personeel en organisatie bij Lomans.

Verbinding met professionals door de waardevolle combinatie van data en mensgerichtheid
Een interview met Grada Krukkeland, manager personeel en organisatie bij Lomans.

Lomans, specialist in alle onderdelen van de installatietechniek, is een familiebedrijf dat van generatie op generatie is overgedragen en volgend jaar al 100 jaar bestaat. Dutchwebshark heeft sinds een halfjaar de eer om met dit mooie bedrijf samen te werken. In deze samenwerking zetten we ons volledig in om servicemonteurs en servicetechnici aan Lomans te verbinden, voor nu én in de toekomst. Grada Krukkeland, manager personeel en organisatie bij Lomans, spreekt met enthousiasme over onze aanpak die data en mensgerichtheid combineert.

Lees verder

Optimaliseer je recruitment strategie op basis van data

Optimaliseer je recruitment strategie op basis van data

Afgelopen week vertelden we meer over onze vacaturemarkt analyse, de analyse die wij voorafgaand aan een recruitment proces uitvoeren. Dit onderzoek brengt de arbeidsmarkt van een specifieke doelgroep in kaart, geeft aan waar de pijnpunten liggen en laat zien hoeveel tijd het mag kosten om een vacature succesvol in te vullen.

Lees verder

Wat is een Vacature Markt Analyse?

Wat is een Vacature Markt Analyse?

Een Vacature Markt Analyse brengt de arbeidsmarkt van een specifieke doelgroep in kaart. Op basis van een vacature geeft dit rapport inzicht in hoe de markt eruit ziet en hoeveel tijd het mag kosten om de vacature succesvol in te vullen. Wij voeren deze analyse voorafgaand aan een wervingsproces uit, zo weten we precies met welke doelgroep we te maken hebben en wat de beste recruitment strategie is om deze professionals te benaderen.

Lees verder

4% van de Financiële Professionals gaat op gesprek!

4% van de Financiële Professionals gaat op gesprek!

Financiële professionals, van Accountants tot Controllers en Actuarissen, zijn voor veel organisaties een onmisbare doelgroep. De afgelopen paar jaar is een duidelijke trend te zien in de vraag naar deze professionals. Zo toont een onderzoek van Yacht in het vierde kwartaal van 2016 aan dat het aantal vacatures voor deze doelgroep met 31% is gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

Lees verder

3 tips om het beste talent te verleiden!

3 tips om het beste talent te verleiden!

Het derde kwartaal is ondertussen aangebroken, wat betekent dat we alweer op de helft van 2017 zitten. Begin dit jaar verschenen overal de mooie overzichten met de trends van 2017, uiteenlopend van de inzet van social media, tot het optimaliseren van de candidate experience en het gebruik van data. Ook de academie voor arbeidsmarktcommunicatie deelde een uitgebreide rapportage, namelijk ‘de Stand van Werven 2017’ . De eerste zin van dit rapport, “Talent verleiden is moeilijker dan talent vinden“, blijft in ons hoofd rondspoken.

Lees verder

Het talent sourcing proces in de praktijkInterview met onze sourcing specialist, Ian Hoefnagels

Het talent sourcing proces in de praktijk
Interview met onze sourcing specialist, Ian Hoefnagels

Sourcing is in de afgelopen weken een aantal keer aan bod geweest. Zo deelden we onze visie op dit proces en hebben we een specifiek aspect uitgelicht, namelijk het opstellen van een effectieve search string. Naar onze mening is dit een cruciaal onderdeel in het sourcing proces. Ian Hoefnagels, Talent en Research Consultant bij Dutchwebshark,voert dit proces dagelijks uit. In dit interview deelt hij zijn expertise en ervaringen.

Lees verder

Talent meets Dutchwebshark!

Talent meets Dutchwebshark!

Afgelopen donderdag, 29 juni, stond Dutchwebshark in het teken van kennismaking. Kennismaking met nieuwe talenten, voor nu én in de toekomst. Bijna afgestudeerden en enthousiaste professionals in de recruitment wereld werden uitgenodigd om zelf te ervaren waar Dutchwebshark voor staat en hoe een eventuele carrière bij ons eruitziet.

Lees verder

Stel een effectieve search string op met Boolean Search

Stel een effectieve search string op met Boolean Search

Sourcing is een effectieve methode om de juiste kandidaten voor je vacature te vinden. Lees meer over sourcing in ons vorige blog. Essentieel in dit proces van het in kaart brengen, searchen en kwalificeren van de beste professionals is een goede search string.

Lees verder

Het Sales Team van Dutchwebshark

Het Sales Team van Dutchwebshark

Dutchwebshark bestaat uit verschillende teams die allen met hun eigen expertise een deel van ons proces uitvoeren. Zo hebben we het Sales team, de Research Consultants, het Data Intelligence Team en de Talent Consultants. Ondersteunend daaraan zijn het Marketing & Communicatie team en onze IT’ers. Deze teams zorgen ervoor dat we elke dag het beste resultaat behalen en onze klanten een complete oplossing kunnen bieden. De hoogste tijd dus om deze teams in de spotlight te zetten!

Lees verder

Sourcing: Vind de beste kandidaten voor je vacature!

Sourcing: Vind de beste kandidaten voor je vacature!

Het vinden van de beste kandidaten voor je vacature is tegenwoordig een opgave. Een vacature kan overal op internet geplaatst worden, maar de respons rate verschilt ontzettend. Zeker bij schaarse professionals is dit geen effectieve methode. Daarnaast kan je je afvagen of je via deze weg echt de beste kandidaten voor je vacature vindt.

Lees verder

Innovaties en onderzoek bij DutchwebsharkEen interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovaties en onderzoek bij Dutchwebshark
Een interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovatie en onderzoek staan centraal binnen Dutchwebshark. Continu zijn we bezig om onze interne processen en onze recruitment strategieën te optimaliseren op basis van data. De spil in dit proces is Arie Boezaard. In dit interview vertelt hij alles over onze laatste innovaties en wat er voor de komende tijd op de planning staat.

Lees verder

Maak kennis met Thomas!

Maak kennis met Thomas!

Onderzoek staat centraal bij Dutchwebshark, onze Research Consultants zijn dan ook onmisbaar bij onze werkwijze. We zijn daarom blij dat we afgelopen maand Thomas in ons Research team mochten verwelkomen. Hij vertelt hoe hij de afgelopen paar weken heeft ervaren.

Lees verder

Interview met Job

Interview met Job

Onze Sales Manager Sander is een mooi voorbeeld van de kracht van een event. Maar de vraag blijft natuurlijk: hoe zet je een succesvol event neer? Daar vertelt Job de Jong, Talent Consultant bij Dutchwebshark, alles over. In zijn tijd bij Dutchwebshark heeft hij vijf events samen met onze klanten georganiseerd, hij weet precies wat je wel en juist niet moet doen!

Lees verder

Ervaring opdoen met verschillende assessment tools?Doe mee aan ons onderzoek!

Ervaring opdoen met verschillende assessment tools?

Doe mee aan ons onderzoek!

Studeer jij momenteel HRM, A&O psychologie of een aanverwante HBO of WO studie? En wil jij ervaring opdoen met verschillende assessment tools? Doe dan mee met ons onderzoek!

In samenwerking met de Rijksuniversiteit van Groningen doen wij onderzoek naar verschillende assessment tools, waaronder een Intelligentie Test, een Persoonlijkheidstest en een Escape Room. Drie studenten zijn druk bezig met het onderzoek en kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Lees verder

Maak kennis met Ernesto

Maak kennis met Ernesto

Dutchwebshark blijft doorgroeien! Wij zijn altijd weer trots om nieuwe Sharks aan jullie voor te stellen, met deze keer in de spotlight: Ernesto Werner. Ernesto is begin mei bij ons gestart als Talent Consultant. Welkom in het team!

Lees verder

De overtuigingskracht van een eventEen interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

De overtuigingskracht van een event
Een interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

“Ik kan eerlijk zeggen dat ik niet bij Dutchwebshark had gewerkt, als ik niet naar het event was geweest”. Dat zijn de woorden van onze Sales Manager, Sander Mortel. Hij vertelt in dit interview hoe het event hem overtuigde om de keuze voor Dutchwebshark te maken.

Lees verder

Maak kennis met Marlies en Zoé

Maak kennis met Marlies en Zoé

Ons Research team is ontzettend hard aan het groeien. Vorige keer stelden we Maarten al voor, dit keer de beurt aan Marlies en Zoé! Naast deze nieuwe bijbaan is Marlies tweedejaars student Human Resource Management en Zoé gaat volgend jaar aan de studie HRM beginnen. Voor hen een goede kans om relevante werkervaring op te doen, voor ons een welkome versterking van ons Research team!

Lees verder

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Een event is een effectief middel om doelgroepen waar je een constante vraag naar hebt en schaarse doelgroepen laagdrempelig kennis te laten maken met jouw organisatie. Traditionele recruitmentmethodes zullen bij deze doelgroepen niet het gewenste resultaat behalen, om de simpele reden dat je deze professionals moet overtuigen van een volgende carrièrestap bij jouw organisatie. Momenteel zitten ze vaak al goed op hun plek en worden ze bedolven onder de aanbiedingen.

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.