Kennis & Nieuws Blog

Maak kennis met Marlies en Zoé

Maak kennis met Marlies en Zoé

Ons Research team is ontzettend hard aan het groeien. Vorige keer stelden we Maarten al voor, dit keer de beurt aan Marlies en Zoé! Naast deze nieuwe bijbaan is Marlies tweedejaars student Human Resource Management en Zoé gaat volgend jaar aan de studie HRM beginnen. Voor hen een goede kans om relevante werkervaring op te doen, voor ons een welkome versterking van ons Research team!

Lees verder

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Een event is een effectief middel om doelgroepen waar je een constante vraag naar hebt en schaarse doelgroepen laagdrempelig kennis te laten maken met jouw organisatie. Traditionele recruitmentmethodes zullen bij deze doelgroepen niet het gewenste resultaat behalen, om de simpele reden dat je deze professionals moet overtuigen van een volgende carrièrestap bij jouw organisatie. Momenteel zitten ze vaak al goed op hun plek en worden ze bedolven onder de aanbiedingen.

Lees verder

Overtuig de latente professional van de volgende carrièrestapEen Interview met Joost Bakker, Manager Talent Consultant

Overtuig de latente professional van de volgende carrièrestap
Een Interview met Joost Bakker, Manager Talent Consultant

“Ik ga echt op zoek naar de match tussen de professional en de vacature.” Op deze manier overtuigt Joost Bakker, Manager Talent Consultant bij Dutchwebshark, latente professionals van een volgende carrièrestap bij zijn klanten. In dit interview vertelt hij precies hoe hij latente talenten overtuigt van een nieuwe uitdaging.

Lees verder

Hoe bereik je latent werkzoekenden?

Hoe bereik je latent werkzoekenden?

Uit analyse van onze data blijkt dat 45% van alle professionals latent werkzoekend is. Daarnaast zit nog eens 28% van de professionals op dit moment goed op hun plek, maar zij oriënteren zich wel op de toekomst. De kans dat de beste kandidaat voor een vacature zich in één van deze groepen bevindt, is dus groot. Voor ons één van de redenen om juist deze groepen te benaderen in plaats van actief werkzoekenden. Lees alles over onze andere drie redenen in ons vorige blog.

Lees verder

4 redenen om nu op zoek te gaan naar latent talent!

4 redenen om nu op zoek te gaan naar latent talent!

Als jij een vacature wilt vervullen, benader je dan professionals die actief op zoek zijn naar een baan? Of benader je juist professionals die op dit moment nog goed op hun plek zitten, maar wel openstaan voor baankansen, oftewel de latent werkzoekenden? Bij Dutchwebshark richten we ons op deze laatste groep, dat doen we onder andere om de volgende vier redenen.

Lees verder

Maak kennis met Maarten

Maak kennis met Maarten

We hebben weer een nieuwe aanwinst om voor te stellen! Dit keer Maarten van der Wolf, hij is vanaf april werkzaam in ons Research team. Lees hieronder hoe het hem tot nu toe bevalt.

Lees verder

De toegevoegde waarde van Job Branding Een interview met Joyce Jansen

De toegevoegde waarde van Job Branding
Een interview met Joyce Jansen

Job Branding wordt steeds belangrijker in de recruitment wereld. Zeker in de zoektocht naar schaarse professionals, is het belangrijk om jouw functie te onderscheiden van andere vacatures. Volgens onze Job Branding expert, Joyce Jansen, speelt Job Branding daar een grote rol in. Benieuwd wat verder haar visie op dit onderwerp is? Lees het hier!

Lees verder

Event: Dutchwebshark Experience Talent Consultants

Event: Dutchwebshark Experience Talent Consultants

Waar:

Naritaweg 106E, 1043 CA, Amsterdam

Datum & Tijd:

29 juni, 16.30 – 20.00

Voor wie:

Recruitment professionals met 0 tot 5 jaar werkervaring

Grijp nu jouw kans om laagdrempelig kennis te maken met Dutchwebshark, voor nu én in de toekomst! We vertellen tijdens dit event alles over onze visie, datagedreven werkwijze en een carrière als Talent Consultant. Bovendien heb je de mogelijkheid om ons team te leren kennen.

Deelname aan het event is kosteloos en volledig vrijblijvend. Wij vinden het namelijk heel leuk om jou een echt kijkje in onze keuken te geven. We willen natuurlijk ook alles weten over jouw ambities en carrière-wensen. Wie weet kunnen we, op dit moment of in de toekomst, iets voor elkaar betekenen!

Lees verder

Job Branding strategie

Job Branding strategie

We zijn nog niet uitgepraat over het onderwerp Job Branding. Zoals we in ons vorige blog Wat is job branding schreven, zorg je bij Job Branding dat de functie die jij aanbiedt als aantrekkelijk en onderscheidend wordt gepercipieerd. In tegenstelling tot Employer Branding ligt de focus bij Job Branding dus niet op de gehele organisatie, maar op de specifieke functie.

Lees verder

Kevan & Diede bij event IceMobile

Kevan & Diede bij event IceMobile

30 Maart 2017 was het zover. Hét event van IceMobile voor IT Recruiters en Corporate Recruiters. IceMobile organiseerde dit event, omdat iedereen in de markt op zoek is naar hetzelfde talent, in dit geval IT professionals. Om deze groep te effectief te bereiken, is het goed om te weten wat de drijfveren zijn van deze doelgroep. Onze experts op dit gebied, Diede Schuring en Kevan Gallagher, waren uitgenodigd om hier meer over te vertellen.

Lees verder

Wat is Job Branding?

Wat is Job Branding?

Job Branding, heb jij al van deze term gehoord? Bij Dutchwebshark merken we vaak dat bedrijven wel iets af weten van Employer Branding, maar dat Job Branding nog relatief onbekend is. Dit, terwijl het inzetten van Job Branding effectiever kan zijn. Voor degenen die zich nu afvragen wat Employer Branding ook alweer is, leggen we het nog even uit. Employer Branding kan je zien als het verkrijgen van een aantrekkelijk en onderscheidend werkgeversmerk, je zorgt er dus eigenlijk voor dat jouw organisatie het imago verkrijgt en behoudt van een goede werkgever. Het neerzetten van een goed Employer Brand wordt gedaan om nieuwe werknemers aan te trekken en huidige werknemers te behouden.

Lees verder

Succesvol internationale IT professionals bereiken  Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Succesvol internationale IT professionals bereiken
Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan de schaarse IT professional en hebben we een aantal tips gegeven om deze doelgroep toch te bereiken. De aanleiding hiervoor was een onderzoek van Dutchwebshark waaruit blijkt dat IT professionals steeds schaarser worden. Waar we het nog niet over gehad hebben, is het benaderen van IT professionals in het buitenland. Onze IT expert Joey Koksal kan hier alles over vertellen. Joey is al meer dan tien jaar werkzaam in de IT arbeidsmarkt en sinds september 2016 is hij als Talent Consultant bij Dutchwebshark aan de slag. Hij versterkt ons IT team en werkt vooral samen met onze internationale klanten. Zijn ervaringen met het vinden en verbinden van internationale IT professionals deelt hij in dit interview.

Lees verder

4 tips om de schaarse IT professionals toch te bereiken.

4 tips om de schaarse IT professionals toch te bereiken.

Het moge duidelijk zijn; De IT professionals zijn erg schaars. Zoals in onze vorige blog te lezen was, is deze doelgroep nog kleiner aan het worden. Met als gevolg dat IT professionals wekelijks talloze berichten binnenkrijgen met veelbelovende vacatures van verschillende bedrijven en recruiters. Op dit moment verdwijnt het overgrote deel hiervan in de digitale prullenbak. Er zijn dus andere manieren nodig om deze doelgroep toch te bereiken. Daarom spraken wij met een aantal IT Talent Consultants van Dutchwebshark, zij gaven verschillende tips om de IT professional toch te bereiken en aan je te binden.

Lees verder

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Tegenwoordig klinken er steeds meer geluiden dat de arbeidsmarkt weer krapper wordt. Zeker nu de economie aantrekt, blijkt dat de vraag naar bepaalde professionals vaak groter is dan het aanbod. Dit merken we ook bij Dutchwebshark. Wij houden sinds 2011 data bij over de verschillende doelgroepen in de arbeidsmarkt. Uit onze analyses blijkt bijvoorbeeld dat de laatste tijd het aanbod van IT professionals afneemt, terwijl de vraag sterk blijft groeien. Vooral onder de Software Developers is deze trend duidelijk zichtbaar. Dit is niet alleen een kleine groep, ze staan ook minder open voor een nieuwe baan.

Lees verder

Maak kennis met Christiaan

Maak kennis met Christiaan

Ons sales team heeft er een nieuwe aanwinst bij, Christiaan! Samen met de andere Sales Managers zet hij zich elke dag in om het beste resultaat te behalen. Hij vertelt hier hoe het tot nu bevalt bij ons.

Lees verder

Maak kennis met Max en Roel!

Maak kennis met Max en Roel!

Vandaag stellen wij jullie voor aan onze nieuwe stagiairs, Max en Roel. Twee studenten die ons team voor de komende maanden komen ondersteunen. Fijn om ze erbij te hebben en om te zien hoe ze zich in korte tijd al hebben ontwikkeld. Lees hieronder meer over wat ze doen en hoe het ze tot nu toe bevalt!

Lees verder

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software DevelopersEen interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software Developers
Een interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

Sinds september 2016 werkt Dutchwebshark samen met MOBA. MOBA is wereldleider op het gebied van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Software speelt hier een belangrijke rol, daarom zijn ze op zoek naar meerdere Software Developers. Dit is een lastige doelgroep om te bereiken, er zijn namelijk te weinig professionals voor het aantal beschikbare banen. Hier komt Dutchwebshark in beeld. We hebben een marktanalyse uitgevoerd en zijn actief op zoek gegaan naar deze doelgroep.

Lees verder

Wat is een talentpool?

Wat is een talentpool?

Stel, je hebt een geschikte professional voor een vacature gesproken. Jullie zijn allebei enthousiast, hij over de functie en jij over zijn kwalificaties. Maar de professional geeft aan dat hij op dit moment nog goed op zijn plek zit, misschien dat hij over een paar maanden wel een overstap wilt maken. Wat doe je dan? Ga je hem over een paar maanden weer bellen met het risico dat je hem vergeet of, misschien nog erger, dat hij jou vergeet? Of ga je hem elke week een bericht sturen of hij al meer weet? Bij beide opties is de kans groot dat je een potentiële kandidaat voor je vacature kwijtraakt. Gelukkig is er een middenweg, de talentpool!

Lees verder

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Donderdag 16 februari was het zover, het Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark! Zoals de titel doet vermoeden, stond alles deze middag in het teken van data en sourcen. Wie kan daar beter over vertellen dan onze eigen Data Intelligence en Research Manager, Jan Sparnaaij?

Lees verder

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt
Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

Alle diensten bij Dutchwebshark zijn gebaseerd op data en dat is natuurlijk niet voor niks. We gaven in onze eerdere blogs over Data Intelligence (‘Data verzamelen en interpreteren‘ en ‘Geen aannames maar zekerheid‘) al aan dat data een stukje onzekerheid wegneemt. Zo voorspellen we aan het begin van ons proces hoe lang we over een project gaan doen, bepalen we gericht welke middelen we nodig hebben en geven we een overzichtelijk beeld van de markt. Om deze voorspellingen succesvol te doen, verzamelen we continu data over onze interne en externe processen.

Lees verder

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Dankzij data neem je beslissingen op basis van feiten, niet op basis van je onderbuikgevoel. Vorige keer stelden we al dat data de recruitment wereld verandert. Met data benader je namelijk actief het beste talent en hoef je niet meer passief af te wachten tot iemand zich meldt. Data neemt zo een stukje onzekerheid weg. Om data succesvol in te zetten, moet je natuurlijk wel weten hoe je de data verzamelt en interpreteert. Bij Dutchwebshark is dit één van onze belangrijkste werkzaamheden, waardoor we ondertussen al een indrukwekkend bestand met data hebben verzameld.

Lees verder

Maak kennis met Kevan en Elize!

Maak kennis met Kevan en Elize!

We mogen weer twee goede professionals voorstellen, Kevan en Elize! Kevan heeft al eerder bij Dutchwebshark gewerkt als Talent Consultant. Na een mooie reis besloot hij om bij ons terug te komen als Senior Data Intelligence Consultant. Ons Data Intelligence team verwerkt alle data die het Research team verzamelt tot een mooi en overzichtelijk rapport. Het Research Team wordt versterkt door Elize. Afgelopen november is zij gestart en ze heeft nu al besloten om het aantal uur dat ze bij ons werkt te verhogen. Beiden delen waarom ze bij Dutchwebshark zijn komen werken en hoe het tot nu toe bevalt.

Lees verder

Data Intelligence: geen aannames, maar zekerheid!

Data Intelligence: geen aannames, maar zekerheid!

Data verandert de recruitment wereld. Het traditionele spelletje van een vacature plaatsen, wachten tot iemand zich meldt en de keuze maken op basis van je onderbuikgevoel schiet tegenwoordig te kort. Waarom afwachten tot iemand zich meldt als je ook gericht het beste talent kan vinden? Dankzij data weten we precies wie het beste talent is, waar het beste talent is en hoe we ze kunnen bereiken.

Lees verder

Maak kennis met Céline & Hana!

Maak kennis met Céline & Hana!

Dutchwebshark groeit snel, daarom hebben we veel nieuwe toppers aangenomen! Vorige keer hebben we Michelle en Pieter voorgesteld, deze week de beurt aan Céline en Hana.

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.