Kennis & Nieuws Blog

4% van de Financiële Professionals gaat op gesprek!

4% van de Financiële Professionals gaat op gesprek!

Financiële professionals, van Accountants tot Controllers en Actuarissen, zijn voor veel organisaties een onmisbare doelgroep. De afgelopen paar jaar is een duidelijke trend te zien in de vraag naar deze professionals. Zo toont een onderzoek van Yacht in het vierde kwartaal van 2016 aan dat het aantal vacatures voor deze doelgroep met 31% is gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

Lees verder

3 tips om het beste talent te verleiden!

3 tips om het beste talent te verleiden!

Het derde kwartaal is ondertussen aangebroken, wat betekent dat we alweer op de helft van 2017 zitten. Begin dit jaar verschenen overal de mooie overzichten met de trends van 2017, uiteenlopend van de inzet van social media, tot het optimaliseren van de candidate experience en het gebruik van data. Ook de academie voor arbeidsmarktcommunicatie deelde een uitgebreide rapportage, namelijk ‘de Stand van Werven 2017’ . De eerste zin van dit rapport, “Talent verleiden is moeilijker dan talent vinden“, blijft in ons hoofd rondspoken.

Lees verder

Het talent sourcing proces in de praktijkInterview met onze sourcing specialist, Ian Hoefnagels

Het talent sourcing proces in de praktijk
Interview met onze sourcing specialist, Ian Hoefnagels

Sourcing is in de afgelopen weken een aantal keer aan bod geweest. Zo deelden we onze visie op dit proces en hebben we een specifiek aspect uitgelicht, namelijk het opstellen van een effectieve search string. Naar onze mening is dit een cruciaal onderdeel in het sourcing proces. Ian Hoefnagels, Talent en Research Consultant bij Dutchwebshark,voert dit proces dagelijks uit. In dit interview deelt hij zijn expertise en ervaringen.

Lees verder

Talent meets Dutchwebshark!

Talent meets Dutchwebshark!

Afgelopen donderdag, 29 juni, stond Dutchwebshark in het teken van kennismaking. Kennismaking met nieuwe talenten, voor nu én in de toekomst. Bijna afgestudeerden en enthousiaste professionals in de recruitment wereld werden uitgenodigd om zelf te ervaren waar Dutchwebshark voor staat en hoe een eventuele carrière bij ons eruitziet.

Lees verder

Stel een effectieve search string op met Boolean Search

Stel een effectieve search string op met Boolean Search

Sourcing is een effectieve methode om de juiste kandidaten voor je vacature te vinden. Lees meer over sourcing in ons vorige blog. Essentieel in dit proces van het in kaart brengen, searchen en kwalificeren van de beste professionals is een goede search string.

Lees verder

Het Sales Team van Dutchwebshark

Het Sales Team van Dutchwebshark

Dutchwebshark bestaat uit verschillende teams die allen met hun eigen expertise een deel van ons proces uitvoeren. Zo hebben we het Sales team, de Research Consultants, het Data Intelligence Team en de Talent Consultants. Ondersteunend daaraan zijn het Marketing & Communicatie team en onze IT’ers. Deze teams zorgen ervoor dat we elke dag het beste resultaat behalen en onze klanten een complete oplossing kunnen bieden. De hoogste tijd dus om deze teams in de spotlight te zetten!

Lees verder

Sourcing: Vind de beste kandidaten voor je vacature!

Sourcing: Vind de beste kandidaten voor je vacature!

Het vinden van de beste kandidaten voor je vacature is tegenwoordig een opgave. Een vacature kan overal op internet geplaatst worden, maar de respons rate verschilt ontzettend. Zeker bij schaarse professionals is dit geen effectieve methode. Daarnaast kan je je afvagen of je via deze weg echt de beste kandidaten voor je vacature vindt.

Lees verder

Innovaties en onderzoek bij DutchwebsharkEen interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovaties en onderzoek bij Dutchwebshark
Een interview met Arie Boezaard, Chief Technology Officer

Innovatie en onderzoek staan centraal binnen Dutchwebshark. Continu zijn we bezig om onze interne processen en onze recruitment strategieën te optimaliseren op basis van data. De spil in dit proces is Arie Boezaard. In dit interview vertelt hij alles over onze laatste innovaties en wat er voor de komende tijd op de planning staat.

Lees verder

Maak kennis met Thomas!

Maak kennis met Thomas!

Onderzoek staat centraal bij Dutchwebshark, onze Research Consultants zijn dan ook onmisbaar bij onze werkwijze. We zijn daarom blij dat we afgelopen maand Thomas in ons Research team mochten verwelkomen. Hij vertelt hoe hij de afgelopen paar weken heeft ervaren.

Lees verder

Interview met Job

Interview met Job

Onze Sales Manager Sander is een mooi voorbeeld van de kracht van een event. Maar de vraag blijft natuurlijk: hoe zet je een succesvol event neer? Daar vertelt Job de Jong, Talent Consultant bij Dutchwebshark, alles over. In zijn tijd bij Dutchwebshark heeft hij vijf events samen met onze klanten georganiseerd, hij weet precies wat je wel en juist niet moet doen!

Lees verder

Ervaring opdoen met verschillende assessment tools?Doe mee aan ons onderzoek!

Ervaring opdoen met verschillende assessment tools?

Doe mee aan ons onderzoek!

Studeer jij momenteel HRM, A&O psychologie of een aanverwante HBO of WO studie? En wil jij ervaring opdoen met verschillende assessment tools? Doe dan mee met ons onderzoek!

In samenwerking met de Rijksuniversiteit van Groningen doen wij onderzoek naar verschillende assessment tools, waaronder een Intelligentie Test, een Persoonlijkheidstest en een Escape Room. Drie studenten zijn druk bezig met het onderzoek en kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Lees verder

Maak kennis met Ernesto

Maak kennis met Ernesto

Dutchwebshark blijft doorgroeien! Wij zijn altijd weer trots om nieuwe Sharks aan jullie voor te stellen, met deze keer in de spotlight: Ernesto Werner. Ernesto is begin mei bij ons gestart als Talent Consultant. Welkom in het team!

Lees verder

De overtuigingskracht van een eventEen interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

De overtuigingskracht van een event
Een interview met Sander Mortel, Sales Manager bij Dutchwebshark

“Ik kan eerlijk zeggen dat ik niet bij Dutchwebshark had gewerkt, als ik niet naar het event was geweest”. Dat zijn de woorden van onze Sales Manager, Sander Mortel. Hij vertelt in dit interview hoe het event hem overtuigde om de keuze voor Dutchwebshark te maken.

Lees verder

Maak kennis met Marlies en Zoé

Maak kennis met Marlies en Zoé

Ons Research team is ontzettend hard aan het groeien. Vorige keer stelden we Maarten al voor, dit keer de beurt aan Marlies en Zoé! Naast deze nieuwe bijbaan is Marlies tweedejaars student Human Resource Management en Zoé gaat volgend jaar aan de studie HRM beginnen. Voor hen een goede kans om relevante werkervaring op te doen, voor ons een welkome versterking van ons Research team!

Lees verder

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Schaarse professionals overtuigen? Organiseer een event!

Een event is een effectief middel om doelgroepen waar je een constante vraag naar hebt en schaarse doelgroepen laagdrempelig kennis te laten maken met jouw organisatie. Traditionele recruitmentmethodes zullen bij deze doelgroepen niet het gewenste resultaat behalen, om de simpele reden dat je deze professionals moet overtuigen van een volgende carrièrestap bij jouw organisatie. Momenteel zitten ze vaak al goed op hun plek en worden ze bedolven onder de aanbiedingen.

Lees verder

Overtuig de latente professional van de volgende carrièrestapEen Interview met Joost Bakker, Manager Talent Consultant

Overtuig de latente professional van de volgende carrièrestap
Een Interview met Joost Bakker, Manager Talent Consultant

“Ik ga echt op zoek naar de match tussen de professional en de vacature.” Op deze manier overtuigt Joost Bakker, Manager Talent Consultant bij Dutchwebshark, latente professionals van een volgende carrièrestap bij zijn klanten. In dit interview vertelt hij precies hoe hij latente talenten overtuigt van een nieuwe uitdaging.

Lees verder

Hoe bereik je latent werkzoekenden?

Hoe bereik je latent werkzoekenden?

Uit analyse van onze data blijkt dat 45% van alle professionals latent werkzoekend is. Daarnaast zit nog eens 28% van de professionals op dit moment goed op hun plek, maar zij oriënteren zich wel op de toekomst. De kans dat de beste kandidaat voor een vacature zich in één van deze groepen bevindt, is dus groot. Voor ons één van de redenen om juist deze groepen te benaderen in plaats van actief werkzoekenden. Lees alles over onze andere drie redenen in ons vorige blog.

Lees verder

4 redenen om nu op zoek te gaan naar latent talent!

4 redenen om nu op zoek te gaan naar latent talent!

Als jij een vacature wilt vervullen, benader je dan professionals die actief op zoek zijn naar een baan? Of benader je juist professionals die op dit moment nog goed op hun plek zitten, maar wel openstaan voor baankansen, oftewel de latent werkzoekenden? Bij Dutchwebshark richten we ons op deze laatste groep, dat doen we onder andere om de volgende vier redenen.

Lees verder

Maak kennis met Maarten

Maak kennis met Maarten

We hebben weer een nieuwe aanwinst om voor te stellen! Dit keer Maarten van der Wolf, hij is vanaf april werkzaam in ons Research team. Lees hieronder hoe het hem tot nu toe bevalt.

Lees verder

De toegevoegde waarde van Job Branding Een interview met Joyce Jansen

De toegevoegde waarde van Job Branding
Een interview met Joyce Jansen

Job Branding wordt steeds belangrijker in de recruitment wereld. Zeker in de zoektocht naar schaarse professionals, is het belangrijk om jouw functie te onderscheiden van andere vacatures. Volgens onze Job Branding expert, Joyce Jansen, speelt Job Branding daar een grote rol in. Benieuwd wat verder haar visie op dit onderwerp is? Lees het hier!

Lees verder

Event: Dutchwebshark Experience Talent Consultants

Event: Dutchwebshark Experience Talent Consultants

Waar:

Naritaweg 106E, 1043 CA, Amsterdam

Datum & Tijd:

29 juni, 16.30 – 20.00

Voor wie:

Recruitment professionals met 0 tot 5 jaar werkervaring

Grijp nu jouw kans om laagdrempelig kennis te maken met Dutchwebshark, voor nu én in de toekomst! We vertellen tijdens dit event alles over onze visie, datagedreven werkwijze en een carrière als Talent Consultant. Bovendien heb je de mogelijkheid om ons team te leren kennen.

Deelname aan het event is kosteloos en volledig vrijblijvend. Wij vinden het namelijk heel leuk om jou een echt kijkje in onze keuken te geven. We willen natuurlijk ook alles weten over jouw ambities en carrière-wensen. Wie weet kunnen we, op dit moment of in de toekomst, iets voor elkaar betekenen!

Lees verder

Job Branding strategie

Job Branding strategie

We zijn nog niet uitgepraat over het onderwerp Job Branding. Zoals we in ons vorige blog Wat is job branding schreven, zorg je bij Job Branding dat de functie die jij aanbiedt als aantrekkelijk en onderscheidend wordt gepercipieerd. In tegenstelling tot Employer Branding ligt de focus bij Job Branding dus niet op de gehele organisatie, maar op de specifieke functie.

Lees verder

Kevan & Diede bij event IceMobile

Kevan & Diede bij event IceMobile

30 Maart 2017 was het zover. Hét event van IceMobile voor IT Recruiters en Corporate Recruiters. IceMobile organiseerde dit event, omdat iedereen in de markt op zoek is naar hetzelfde talent, in dit geval IT professionals. Om deze groep te effectief te bereiken, is het goed om te weten wat de drijfveren zijn van deze doelgroep. Onze experts op dit gebied, Diede Schuring en Kevan Gallagher, waren uitgenodigd om hier meer over te vertellen.

Lees verder

Wat is Job Branding?

Wat is Job Branding?

Job Branding, heb jij al van deze term gehoord? Bij Dutchwebshark merken we vaak dat bedrijven wel iets af weten van Employer Branding, maar dat Job Branding nog relatief onbekend is. Dit, terwijl het inzetten van Job Branding effectiever kan zijn. Voor degenen die zich nu afvragen wat Employer Branding ook alweer is, leggen we het nog even uit. Employer Branding kan je zien als het verkrijgen van een aantrekkelijk en onderscheidend werkgeversmerk, je zorgt er dus eigenlijk voor dat jouw organisatie het imago verkrijgt en behoudt van een goede werkgever. Het neerzetten van een goed Employer Brand wordt gedaan om nieuwe werknemers aan te trekken en huidige werknemers te behouden.

Lees verder

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.