Kennis & Nieuws Blog

Succesvol internationale IT professionals bereiken  Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Succesvol internationale IT professionals bereiken
Een interview met onze internationale IT expert, Joey Koksal.

Afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan de schaarse IT professional en hebben we een aantal tips gegeven om deze doelgroep toch te bereiken. De aanleiding hiervoor was een onderzoek van Dutchwebshark waaruit blijkt dat IT professionals steeds schaarser worden. Waar we het nog niet over gehad hebben, is het benaderen van IT professionals in het buitenland. Onze IT expert Joey Koksal kan hier alles over vertellen. Joey is al meer dan tien jaar werkzaam in de IT arbeidsmarkt en sinds september 2016 is hij als Talent Consultant bij Dutchwebshark aan de slag. Hij versterkt ons IT team en werkt vooral samen met onze internationale klanten. Zijn ervaringen met het vinden en verbinden van internationale IT professionals deelt hij in dit interview.

Lees verder

4 tips om de schaarse IT professionals toch te bereiken.

4 tips om de schaarse IT professionals toch te bereiken.

Het moge duidelijk zijn; De IT professionals zijn erg schaars. Zoals in onze vorige blog te lezen was, is deze doelgroep nog kleiner aan het worden. Met als gevolg dat IT professionals wekelijks talloze berichten binnenkrijgen met veelbelovende vacatures van verschillende bedrijven en recruiters. Op dit moment verdwijnt het overgrote deel hiervan in de digitale prullenbak. Er zijn dus andere manieren nodig om deze doelgroep toch te bereiken. Daarom spraken wij met een aantal IT Talent Consultants van Dutchwebshark, zij gaven verschillende tips om de IT professional toch te bereiken en aan je te binden.

Lees verder

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Aanbod IT professionals neemt sterk af

Tegenwoordig klinken er steeds meer geluiden dat de arbeidsmarkt weer krapper wordt. Zeker nu de economie aantrekt, blijkt dat de vraag naar bepaalde professionals vaak groter is dan het aanbod. Dit merken we ook bij Dutchwebshark. Wij houden sinds 2011 data bij over de verschillende doelgroepen in de arbeidsmarkt. Uit onze analyses blijkt bijvoorbeeld dat de laatste tijd het aanbod van IT professionals afneemt, terwijl de vraag sterk blijft groeien. Vooral onder de Software Developers is deze trend duidelijk zichtbaar. Dit is niet alleen een kleine groep, ze staan ook minder open voor een nieuwe baan.

Lees verder

Maak kennis met Christiaan

Maak kennis met Christiaan

Ons sales team heeft er een nieuwe aanwinst bij, Christiaan! Samen met de andere Sales Managers zet hij zich elke dag in om het beste resultaat te behalen. Hij vertelt hier hoe het tot nu bevalt bij ons.

Lees verder

Maak kennis met Max en Roel!

Maak kennis met Max en Roel!

Vandaag stellen wij jullie voor aan onze nieuwe stagiairs, Max en Roel. Twee studenten die ons team voor de komende maanden komen ondersteunen. Fijn om ze erbij te hebben en om te zien hoe ze zich in korte tijd al hebben ontwikkeld. Lees hieronder meer over wat ze doen en hoe het ze tot nu toe bevalt!

Lees verder

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software DevelopersEen interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

MOBA en Dutchwebshark: De zoektocht naar Software Developers
Een interview met Dolf Ketelaar, HR Director bij MOBA.

Sinds september 2016 werkt Dutchwebshark samen met MOBA. MOBA is wereldleider op het gebied van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Software speelt hier een belangrijke rol, daarom zijn ze op zoek naar meerdere Software Developers. Dit is een lastige doelgroep om te bereiken, er zijn namelijk te weinig professionals voor het aantal beschikbare banen. Hier komt Dutchwebshark in beeld. We hebben een marktanalyse uitgevoerd en zijn actief op zoek gegaan naar deze doelgroep.

Lees verder

Wat is een talentpool?

Wat is een talentpool?

Stel, je hebt een geschikte professional voor een vacature gesproken. Jullie zijn allebei enthousiast, hij over de functie en jij over zijn kwalificaties. Maar de professional geeft aan dat hij op dit moment nog goed op zijn plek zit, misschien dat hij over een paar maanden wel een overstap wilt maken. Wat doe je dan? Ga je hem over een paar maanden weer bellen met het risico dat je hem vergeet of, misschien nog erger, dat hij jou vergeet? Of ga je hem elke week een bericht sturen of hij al meer weet? Bij beide opties is de kans groot dat je een potentiële kandidaat voor je vacature kwijtraakt. Gelukkig is er een middenweg, de talentpool!

Lees verder

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark

Donderdag 16 februari was het zover, het Data-driven Sourcing event bij Dutchwebshark! Zoals de titel doet vermoeden, stond alles deze middag in het teken van data en sourcen. Wie kan daar beter over vertellen dan onze eigen Data Intelligence en Research Manager, Jan Sparnaaij?

Lees verder

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

De toegevoegde waarde van data in de recruitmentmarkt
Een interview met Jan Sparnaaij, Manager Data Intelligence & Research bij Dutchwebshark.

Alle diensten bij Dutchwebshark zijn gebaseerd op data en dat is natuurlijk niet voor niks. We gaven in onze eerdere blogs over Data Intelligence (‘Data verzamelen en interpreteren‘ en ‘Geen aannames maar zekerheid‘) al aan dat data een stukje onzekerheid wegneemt. Zo voorspellen we aan het begin van ons proces hoe lang we over een project gaan doen, bepalen we gericht welke middelen we nodig hebben en geven we een overzichtelijk beeld van de markt. Om deze voorspellingen succesvol te doen, verzamelen we continu data over onze interne en externe processen.

Lees verder

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Data Intelligence: data verzamelen en interpreteren

Dankzij data neem je beslissingen op basis van feiten, niet op basis van je onderbuikgevoel. Vorige keer stelden we al dat data de recruitment wereld verandert. Met data benader je namelijk actief het beste talent en hoef je niet meer passief af te wachten tot iemand zich meldt. Data neemt zo een stukje onzekerheid weg. Om data succesvol in te zetten, moet je natuurlijk wel weten hoe je de data verzamelt en interpreteert. Bij Dutchwebshark is dit één van onze belangrijkste werkzaamheden, waardoor we ondertussen al een indrukwekkend bestand met data hebben verzameld.

Lees verder

Maak kennis met Kevan en Elize!

Maak kennis met Kevan en Elize!

We mogen weer twee goede professionals voorstellen, Kevan en Elize! Kevan heeft al eerder bij Dutchwebshark gewerkt als Talent Consultant. Na een mooie reis besloot hij om bij ons terug te komen als Senior Data Intelligence Consultant. Ons Data Intelligence team verwerkt alle data die het Research team verzamelt tot een mooi en overzichtelijk rapport. Het Research Team wordt versterkt door Elize. Afgelopen november is zij gestart en ze heeft nu al besloten om het aantal uur dat ze bij ons werkt te verhogen. Beiden delen waarom ze bij Dutchwebshark zijn komen werken en hoe het tot nu toe bevalt.

Lees verder

Data Intelligence: geen aannames, maar zekerheid!

Data Intelligence: geen aannames, maar zekerheid!

Data verandert de recruitment wereld. Het traditionele spelletje van een vacature plaatsen, wachten tot iemand zich meldt en de keuze maken op basis van je onderbuikgevoel schiet tegenwoordig te kort. Waarom afwachten tot iemand zich meldt als je ook gericht het beste talent kan vinden? Dankzij data weten we precies wie het beste talent is, waar het beste talent is en hoe we ze kunnen bereiken.

Lees verder

Maak kennis met Céline & Hana!

Maak kennis met Céline & Hana!

Dutchwebshark groeit snel, daarom hebben we veel nieuwe toppers aangenomen! Vorige keer hebben we Michelle en Pieter voorgesteld, deze week de beurt aan Céline en Hana.

Lees verder

‘Zowel het bedrijf als de kandidaat moet elke dag beter worden!’Een interview met Peter Jansen, directeur Innovatie en Conceptontwikkeling

‘Zowel het bedrijf als de kandidaat moet elke dag beter worden!’
Een interview met Peter Jansen, directeur Innovatie en Conceptontwikkeling

Dutchwebshark is in 2011 opgericht door Peter Jansen. Met Dutchwebshark zet Peter zich continu in om de perfecte match tussen de kandidaat en het bedrijf te maken. Dankzij zijn innovatieve ideeën is hij hard op weg om de recruitment markt te veranderen. Hierdoor groeit Dutchwebshark snel. Een mooi moment voor een interview met Peter!

Lees verder

Maak kennis met Michelle & Pieter!

Maak kennis met Michelle & Pieter!

Afgelopen maand hebben we veel nieuwe mensen aangenomen om Dutchwebshark te versterken. We houden van een persoonlijk aanpak, daarom stellen we onze aanwinsten graag even voor.

Lees verder

Maak kennis met onze nieuwe salessharks Erwin & Sander

Maak kennis met onze nieuwe salessharks Erwin & Sander

Erwin en Sander, twee nieuwe aanwinsten voor het salesteam zijn nu meer dan een maand werkzaam bij Dutchwebshark. Wie zijn ze eigenlijk? Hoe zijn de eerste weken? En wat is hun ambitie?

Lees verder

Maak kennis met onze nieuwe websharks Merel en Arjan.

Maak kennis met onze nieuwe websharks Merel en Arjan.

Afgelopen weken hebben wij een aantal nieuwe sharks mogen verwelkomen. Wij stellen jullie graag voor aan twee nieuwe websharks: Arjan en Merel.

Lees verder

Dutchwebshark wijzigt organisatiestructuur

Dutchwebshark wijzigt organisatiestructuur

Dutchwebshark wijzigt haar organisatiestructuur. Momenteel ondersteunt Dutchwebshark ruim 50 klanten op continue basis met het zoeken en verbinden van het beste talent in de markt met hun organisaties. Om deze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, organiseert Dutchwebshark haar Shark operatie naar teams met ervaring en expertise op een aantal functiegebieden.

Lees verder

5 Jaar Dutchwebshark!

Kennis & Nieuws Blog | Dutchwebshark :: recruitment en werving van talent

Het zal velen wellicht niet ontgaan zijn, maar dit jaar bestond Dutchwebshark precies 5 jaar op 1 april. Destijds zeker niet vanuit een grap ontstaan, maar vanuit een serieus geloof dat de recruitment markt aan verandering toe was en wel een shockwave kon gebruiken.

Team bij oprichting Dutchwebshark in 2011.

Lees verder

Interview met Rick

Interview met Rick

‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging binnen een ander bedrijf’. Dit was de conclusie toen Rick ging nadenken over zijn toekomst. Een nieuwe stap had hij nodig. Een maand later solliciteerde hij bij Dutchwebshark, en met succes! Een gesprek met Rick over zijn carrière switch en eerste maand bij Dutchwebshark.

Lees verder

EEN NIEUWE STAP IN DE CARRIÈRE VAN ALMER SMIT, SINDS KORT WERKZAAM BIJ SPOTTA

EEN NIEUWE STAP IN DE CARRIÈRE VAN ALMER SMIT, SINDS KORT WERKZAAM BIJ SPOTTA

Elke dag zetten de sharks op kantoor zich in om professionals een volgende stap in hun carrière te laten maken. Als netwerker tussen organisaties en professionals vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van de kandidaten. Om een beeld te schetsen hoe een van onze kandidaten zijn besluit tot een nieuwe stap in zijn carrière heeft genomen en hoe hij de samenwerking met Dutchwebshark heeft ervaren, hebben wij een kort gesprek gehad met Almer Smit, sinds kort werkzaam bij Spotta.

Lees verder

Werving- en selectieproces helemaal niet zo ongrijpbaar

Werving- en selectieproces helemaal niet zo ongrijpbaar

De manager die een divers personeelsbestand wil, kan sollicitanten beter niet face-to-face ontmoeten, schrijft Annemarie Steenbeek.

Artikel in NRC.nl van Annemarie Steenbeek, professional in recruitment & marketing. 16 Maart 2016.

Hoe goed ik mijn best ook doe, schreef de 17-jarige Meral Gülcür (6VWO), toch ben ik bang dat ik straks last krijg van mijn achternaam op de arbeidsmarkt. Ze overweegt daarom die van haar moeder, een Nederlandse, aan te nemen. Drie prominenten uit de advocatuur, haar gewenste werkveld, reageerden (5 maart). Bij het lezen van die adviezen viel me op dat discriminatie wordt beschreven als natuurverschijnsel, dat ze daar maar aan moet wennen. Illustratief is ook de recente opmerking van vicepremier Asscher: „We kunnen niet meekijken in de hoofden van de selecteurs.”

Lees verder

Interview met Roos over de Talentpool

Interview met Roos over de Talentpool

Roos, in het vorige interview hebben wij Lisette gesproken over het benaderen van professionals en de candidate experience die bedrijven organiseren voor deze professionals. Kan jij ons vertellen wat een talentpool inhoudt?
Een talentpool wordt gebouwd voor klanten om in contact te staan met professionals. Onze klanten hebben vaak een continue vraag naar deze professionals en meestal gaat dit ook om professionals in een schaarse doelgroep. Wij gaan op zoek naar de beste professionals in de markt aan de hand van een profiel en benaderen hen of zij deel uit willen maken van het netwerk van de organisatie.

Lees verder

Interview met Lisette over de candidate experience

Interview met Lisette over de candidate experience

Vertel eens Lisette, wat houdt een candidate experience van een bedrijf in?
‘Een candidate experience is een evenement van een bedrijf waarin zij zich kunnen presenteren aan een voor hun interessante doelgroep. Bedrijven waar wij experiences voor verzorgen hebben een constante vraag naar een bepaalde – vaak schaarse – doelgroep, bijvoorbeeld developers. Anders dan het 1 op 1 invullen van een openstaande vacature willen wij door middel van een experience deze organisaties in contact brengen met deze doelgroep.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele update over onder andere Data driven sourcing, Talentpools & Candidate Experiences en Job Branding.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.